Διαρροή πετρελαίου από αγωγό των ΕΛΠΕ στη Νέα Πέραμο

Update 20:50: Η τελική επίσημη ενημέρωση από τον υπεύθυνο των Ελληνικών Πετρελαίων, επισημαίνει μεν την παλαιότητα του συγκεκριμένου αγωγού (άνω των 10 ετών), αλλά διαβεβαιώνει ότι στον συγκεκριμένο αγωγό τηρείται το τακτικό πρόγραμμα συντήρησης και έλεγχος κάθε 6 μήνες. Δεν έχει προκύψει φθορά, όπως σκουριά ή κάτι άλλο, και κλιμάκιο επειρογνωμόνων θα επιδόσει το τελικό του πόρισμα.

———-

Update 20:35: Σε νεότερη επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση εταιρικών σχέσεων του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του, η διαρροή πετρελαίου εντοπίστηκε εγκαίρως. Κατόπιν βρέθηκε το σημείο διαρροής και τοποθετήθηκε από ειδικό συνεργείο επίθεμα. Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη η απορρύπανση και απομάκρυνση των χωμάτων και φύλακας θα περιφρουρεί τον χώρο ολόκληρο το 24ωρο.

———-

Διαρροή πετρελαίου από αγωγό των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα, 21 Ιανουαρίου, στη Νέα Πέραμο στο σημείο «Κουλουριώτικο μονοπάτι», μεταξύ των σιδηροδρομικών γραμμών και της παλαιάς Εθνικής Οδού (28ης Οκτωβρίου).

Όπως ανήρτησε στο facebook και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου, Γιάννης Σεβαστής, ο αγωγός από τον οποίον διέρρευσε πετρέλαιο «περνάει μέσα από τη Νέα Πέραμο» και αυτήν την ώρα συνεργείο των ΕΛΠΕ επιλαμβάνεται του θέματος προσπαθώντας να αποκαταστήσει τη βλάβη και να καθαρίσει την περιοχή.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τα ΕΛΠΕ, δεν διευκρινίστηκαν περισσότερες λεπτομέρειες, πέρα από τη δήλωση πως γνωρίζουν το συμβάν, η διαρροή είναι μικρής ποσότητας και κάνουν ό,τι πρέπει για την αποκατάσταση.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button