Νέα Πέραμος: Καταγγελία πολίτη για «παράνομη διακοπή οικιακού ρεύματος σε ανάπηρη ηλικιωμένη»

Ακολουθεί επιστολή καταγγελίας πολίτη για «παράνομη και απροειδοποίητη διακοπή οικιακού ρεύματος σε ανάπηρη ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία διαμένει στη Νέα Πέραμο», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καταγγέλοντα. Το κείμενο δημοσιεύεται, όπως απεστάλη.

«Το πρωί της Τέταρτης 10 Απριλίου 2024, και χωρίς καμία προειδοποίηση, υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ έκοψε την παροχή ρεύματος στο σπίτι ανάπηρης με σπαστική τετραπληγία χωρίς να επιτρέψει στον προσωπικό βοηθό τής κατάκοιτης γυναίκας να ειδοποιήσει τουλάχιστον την οικογένειά της.

Ο υπάλληλος μίλησε με μεγάλη αγένεια στην ηλικιωμένη γυναίκα που τον παρακαλούσε να της επιτρέψει να κάνει τουλάχιστον ένα τηλεφώνημα πριν τη διακοπή.

Μετά από πολύωρες (καταγεγραμμένες) συνομιλίες με ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι το λάθος είναι του ΔΕΔΔΗΕ και η πράξη παράνομη.

Μέχρι σήμερα 12/4/2024, δεν έγινε κάποια ενέργεια επανασύνδεσης του ρεύματος, αν και έχει δοθεί η σχετική εντολή, όπως μας ενημέρωσαν.

Στην τελευταία συνομιλία σήμερα το πρωί, μας είπαν ότι ίσως αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση τη Δεύτερα 15/4/2024.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι δεν υπάρχει οφειλή, όπως ισχυρίζονται για να καλύψουν την παράνομη αυτή πράξη, αφού η ΔΕΗ μας ενημέρωσε ότι έχουμε και πιστωτικό υπόλοιπο.

Η ανάπηρη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αφού δεν υπήρχε τρόπος να μετακινηθεί ούτε για τις ανάγκες τουαλέτας, πόσο μάλλον να καλυφθούν και οι άλλες ανάγκες.

Σας ευχαριστώ».

(σ.σ. Τα στοιχεία του καταγγέλοντα είναι στη διάθεση του MegaraTV).

ενδεικτική φωτογραφία

Παρόμοια άρθρα

Back to top button