Διαμαρτυρία ενάντια στο Νέο Σχολείο – Πανελλαδικό συλλαλητήριο και καταλήψεις

Μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα, με τους συγκεντρωμένους μαθητές γυμνασίων και λυκείων να διαμαρτύρονται ενάντια στο Νέο Λύκειο και την τράπεζα θεμάτων. Σχολεία σ’ όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη, ενώ αρκετές είναι και οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας των συντονιστικών των μαθητών ενάντια στο νέο καθεστώς στην εκπαίδευση.

 

Μαζική είναι η κινητοποίηση στην Κρήτη, με 50 σχολεία να είναι κλειστά στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, 19 στα Χανιά και 15 στο Λασίθι.

 

Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της: «Ο νέος νόμος για το λύκειο και την κατάρτιση, με την καθιέρωση της τράπεζας θεμάτων και των πανελλαδικού τύπου εξετάσεων σε όλες τις τάξεις του λυκείου και σε όλα τα μαθήματα μαζί με την αλλαγή στον τρόπο προαγωγής, θα αυξήσει την μαθητική διαρροή μειώνοντας τον αριθμό των μαθητών στο λύκειο και ωθώντας τους βίαια στην πρόωρη μεταγυμνασιακή στενή κατάρτιση και την εκμεταλλευτική μαθητεία».

 

Επιπλέον, οι μαθητές διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση στον τομέα της εκπαίδευσης, τις ελλείψεις καθηγητών και τις κτιριακές υποδομές.

 

 

Φώτο: INTIME News

Παρόμοια άρθρα

Back to top button