3ος Αγώνας Οδικής Ασφάλειας στα Μέγαρα από τον «Κούρο»

Για 3η συνεχή χρονιά από το τμήμα Οδικής Ασφάλειας της «Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Κούρος» διοργανώνεται ο 3ος Αγώνας Οδικής Ασφάλειας στα Μέγαρα. Ο αγώνας γίνεται στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας» (United Nations Global Road Safety Week) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.). Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 8 έως 14 Μαΐου 2017  διοργανώνονται εκδηλώσεις και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου και την Τετάρτη 10 Μαΐου, πρωινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν έξι εργαστήρια οδικής ασφάλειας για μαθητές γυμνασίων στο «Ι.ΚΤΕΟ Μεγάρων» (Μιχάλαρου Ανδριανού) και στο «Mr. ΚΤΕΟ Ασπροπύργου» αντίστοιχα. Τα θέματα των εργαστηρίων θα είναι η ζώνη ασφαλείας, τα ελαστικά, τα εξαρτήματα φαρμακείο – πυροσβεστήρας – τρίγωνο, η λωρίδα έκτακτης ανάγκης (Λ.Ε.Α.), η βιώσιμη αστική κινητικότητα και η ασφαλής οδήγηση του δικύκλου.

Τα εργαστήρια θα είναι βιωματικά και λαμβάνουν χώρα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής που παρείχε τη σχετική άδεια, και τη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Μεγάρων (ΛΕ.Μ.Μ.).

Για τρίτη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί ο «3ος Αγώνας Οδικής Ασφάλειας» με αποκλειστικό χορηγό την «Ολυμπία Οδό Α.Ε.», την υποστήριξη του δήμου Μεγαρέων και τη συνεργασία πολλών συλλογικών φορέων. Πρόκειται για 4ήμερες εκδηλώσεις όπου θα συμμετέχουν μαθητές σχολείων, γονείς και όποιος άλλος επιθυμεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 10 το πρωί, με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Μεγάρων μαθητές δημοτικών θα συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα, η 28ης Οκτωβρίου στα Μέγαρα από τη Χρήστου Μωραΐτη έως την Ελευθερίου Βενιζέλου θα αλλάξει όψη και θα παραδοθεί στους πεζούς και στους ποδηλάτες για μία ακόμη χρονιά. Κατά μήκος της οδού θα υπάρχουν εκπαιδευτικά περίπτερα επισκέψιμα από παιδιά που θα μάθουν παίζοντας και θα κερδίσουν πολλά δώρα – εκπλήξεις.

Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 11 το πρωί θα εκτεθούν στην κεντρική πλατεία ζωγραφικές δημιουργίες μαθητών δημοτικών σχολείων με θέμα «Ταξιδεύουμε με ασφάλεια στην εθνική οδό». Παράλληλα θα υπάρχουν αντίστοιχες επιτόπιες δραστηριότητες για παιδιά.

Την Κυριακή 14 Μαΐου το 4ήμερο θα κλείσει με δύο ταυτόχρονες εκδηλώσεις.

Η πρώτη θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Θέογνις» στις 10:30 πμ. έναντι της κεντρικής πλατείας. Εκπρόσωποι θεσμών και φορέων της περιοχής μας θα συζητήσουν για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η δεύτερη εκδήλωση είναι ο καθιερωμένος «Ποδηλατικός Γύρος των Μεγάρων». Για 14η φορά μικροί και μεγάλοι θα φορέσουν το κράνος τους προκειμένου να είναι ασφαλείς αλλά και για να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Η ευχάριστη και ασφαλής διαδρομή θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ομάδας στο Φόρο (αρχή Λ. Αλεποχωρίου) και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία Μεγάρων μοιράζοντας δώρα στους τυχερούς και χαμόγελα σε όλους.

Η συζήτηση και ο ποδηλατικός γύρος θα λήξουν ταυτόχρονα δίνοντας το σήμα του τέλους μιας εβδομάδας αφιερωμένης στην οδική ασφάλεια, δηλαδή σε όλους μας, και ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2018.

Δείτε εδώ το περσινό ρεπορτάζ του MegaraTv για τον 2ο Αγώνα Οδικής Ασφάλειας.

Δήλωση του Δημάρχου Μεγαρέων:

«Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε στον Δήμο Μεγαρέων τον 3ο Αγώνα Οδικής Ασφάλειας, που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 14 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας.

Ο «3ος Αγώνας Οδικής Ασφάλειας» και οι παράλληλες εκδηλώσεις, που θα διεξαχθούν, συντελούν σε μία πολύ σημαντική διοργάνωση, κατά την οποία μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την ενεργό τους συμμετοχή σε εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού και αθλητικού χαρακτήρα δράσεις, να ενημερωθούν για την οδική ασφάλεια.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Α.Ο. Κούρος  και την Ολυμπία Οδό για αυτή τους την πρωτοβουλία, η οποία είναι βέβαιο, ότι θα συμβάλει στον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και στην καταπολέμηση της διαχρονικής αυτής μάστιγας, που κοστίζει ζωές ανθρώπων.»

3ος Αγώνας Οδικής Ασφάλειας στα Μέγαρα

Παρόμοια άρθρα

Back to top button