Αναβάθμιση στον τομέα της ανακύκλωσης στο δήμο

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής με σκοπό την αναβάθμιση και ουσιαστική εφαρμογή των διαδικασιών ανακύκλωσης στον Δήμο, για κάθε κατηγορία ανακυκλώσιμων υλικών.

 

Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, η νέα Δημοτική Αρχή έχει πετύχει, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών στελεχών της, την χορηγία ενός σύγχρονου απορριμματοφόρου ανακύκλωσης, 150 μπλε κάδων, καθώς και σημαντικών ποσοτήτων επικοινωνιακού υλικού, από την “Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης”. Και σύντομα, θα ακολουθήσουν και άλλες χορηγίες.

 

Επόμενη επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι η υλοποίηση δράσεων ανακύκλωσης για ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες κλπ. Για το σκοπό αυτό έχουν ήδη δρομολογηθεί σχετικές επαφές με αρμόδιες εταιρίες, πάντα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών.

 

Σε δήλωσή του για το θέμα της ανακύκλωσης, ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης, τόνισε: Η ανακύκλωση έχει άμεσα θετικές συνέπειες στην προστασία του περιβάλλοντος, επομένως και στη ζωή όλων μας. Γι αυτό αποτελεί άμεση προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής και ταυτόχρονα, καθήκον όλων των δημοτών. Από την πλευρά μας, ως δημοτική αρχή έχουμε ήδη εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων ανακύκλωσης, για την περίοδο έως και το τέλος του 2015. Στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού, είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε ως συμπαραστάτες το σύνολο των πολιτών, τις εταιρίες ανακύκλωσης, καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ, για να προβάλλουν με τον πιο πρόσφορο τρόπο την αξία και την χρησιμότητα της ανακύκλωσης, για όλους μας. Όλοι μαζί λοιπόν, προχωράμε για να προστατέψουμε το περιβάλλον και να κάνουμε τον τόπο μας καθαρότερο, ταυτόχρονα όμως και για να εξοικονομήσει ο Δήμος χρήματα από αυτές τις δράσεις, προκειμένου να τα διαθέσει, για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών των πολιτών”.   

Παρόμοια άρθρα

Back to top button