Ο Γ. Κώτσηρας στη συνδιάσκεψη Υπουργών Δικαιοσύνης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας την Τρίτη 5 Οκτωβρίου συμμετείχε ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη συνδιάσκεψη Υπουργών Δικαιοσύνης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τίτλο «Ψηφιακή Τεχνολογία και Τεχνητή Νοημοσύνη – Νέες Προκλήσεις για τη Δικαιοσύνη στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη στο πλαίσιο των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου εκ του γραφείου του.

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης ο κ. Κώτσηρας, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τη σημαντική πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η χώρα μας στον τομέα της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης τονίζοντας τα εξής:

«Κάθε μεταρρύθμιση προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης θα πρέπει να διασφαλίζει την προσήλωση στο Κράτος Δικαίου και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά κατοχυρώνονται σε εθνικές και υπερεθνικές πηγές δικαίου, ώστε να είναι επ’ ωφελεία των πολιτών.
Στόχος η επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην περαιτέρω τεχνολογική εξέλιξη και την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που τίθενται από την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης είναι απαραίτητη η ενίσχυση της συνεργασίας και η ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου στο πλαίσιο των κρατών – μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button