Διαγωνισμός κήπων και μπαλκονιών από το Τοπικό Συμβούλιο Μεγάρων

Ο Δήμος Μεγαρέων δια του Τοπικού Συμβουλίου Μεγαρων, θεσπίζει ετήσιο διαγωνισμό κήπων και μπαλκονιών, βραβεύοντας και επαινώντας τις προσπάθειες δημιουργίας και συντήρησης καλαίσθητων ιδιωτικών χώρων πρασίνου.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Μεγάρων κ. Ηλίας Μουσταϊρας, «στο πλαίσιο της αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, των οικισμών και περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Μεγάρων, έχοντας ως στόχο την ενεργοποίηση και συμμετοχή όλο και περισσότερων πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή».

 Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δημότες, που έχουν  στις κατοικίες τους κήπο ή στολισμένο το μπαλκόνι τους με φυτά και λουλούδια!

Για την αξιολόγηση των μπαλκονιών και των κήπων έχει συσταθεί 3μελής κριτική επιτροπή, με σχετική Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, από επιστήμονες με σχετική επαγγελματική ιδιότητα (γεωπόνοι, αρχιτέκτονες) τα μέλη της οποίας  θα επισκεφθούν τα σπίτια όλων των συμμετεχόντων, για να ελέγξει και να αξιολογήσει τις αιτήσεις τους (70%). Πέραν αυτού θα υπάρχει δυνατότητα διαδικτυακής ψηφοφορίας (διαμέσου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης) από το κοινό (30%).

 Βραβεία και τιμητικοί έπαινοι, θα δοθούν κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής – εκδήλωσης (στους 3 πρώτους κήπους και στα 3 πρώτα μπαλκόνια), που θα πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό, η οποία θα περιλαμβάνει φωτογραφική έκθεση με φωτογραφίες από όλους τους συμμετέχοντες.

Να σημειωθεί, ότι οι φωτογραφίες από όλους τους συμμετέχοντες θα αναρτηθούν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου μας καθώς επίσης θα προβληθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης.

Τα κριτήρια αξιολόγησης, που θεσπίζονται είναι:

  1. Επιλογή και συνδυασμός του φυτικού υλικού (καταλληλότητα μεταξύ φυτών και σχέση φυτών-χώρου)
  2. Αρχιτεκτονική διάταξη και πρωτοτυπία συνθέσεων
  3. Υγεία και ευρωστία των φυτών
  4. Συντήρηση και αρδευτικό σύστημα.

Χρονική περίοδος δηλώσεων συμμετοχής – Στοιχειά επικοινωνίας

Δηλώσεις συμμετοχών από Τετάρτη 5 Απριλίου έως Παρασκευή 12 Μαϊου 2017, είτε στο πρωτόκολλο του Δήμου (όπου θα υπάρχουν σχετικές αιτήσεις) είτε ηλεκτρονικά (μέσω email) συμπληρώνοντας την σχετική αίτηση  προς το [email protected]. Τηλ. Επικοινωνίας: 22960 81632 – Πληροφορίες: Κα Βαρβάρα Μπερδελή.

Η Τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 (Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος) σε χώρο,  που θα ανακοινωθεί σε επόμενο σχετικό Δελτίο Τύπου, του Δήμου

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής είναι:

  1. Ιωαννίδου Αγάπη – Γεωπόνος / Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Μεγαρέων
  2. Κόμπουλη – Νικολοπούλου Άννα – Γεωπόνος
  3. Ορφανός Βαγγέλης – Αρχιτέκτων Μηχανικός

Παρόμοια άρθρα

Back to top button