Μήνυμα Δημάρχου Γρ. Σταμούλη για την επέτειο της 17 Νοέμβρη 1973

Το μήνυμα του δήμαρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη, για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου: «Η εξεγερμένη νεολαία του 1973 μας γεμίζει ακόμη και σήμερα, με υπερηφάνεια και δύναμη».

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων:

Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της εξέγερσης των Ελλήνων Φοιτητών στο Πολυτεχνείο την 17η Νοέμβρη του 1973, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης στο μήνυμά του αναφέρει:

«Πάντα επίκαιρο και διαχρονικό το παράδειγμα του Πολυτεχνείου 46 χρόνια μετά μας θυμίζει, πως ο ελληνικός λαός οφείλει να έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι της χώρας μας.

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου υπερασπιζόμενοι με απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα διαχρονικές αξίες και υψηλά ιδανικά αποτελούν για όλους μας σήμερα ένα ζωντανό παράδειγμα αυτοθυσίας, αυταπάρνησης, θέλησης, αγώνα και άκρατης γενναιότητας.

Αγωνιζόμενοι για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία το Νοέμβρη του 1973 εναντιώθηκαν στη χούντα και βοήθησαν στη θεμελίωση και στην εδραίωση της σύγχρονης δημοκρατίας.

Με το σύνθημά τους «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» οι Φοιτητές αγωνιστές του Πολυτεχνείου αποτελούν για όλους εμάς ζωντανό παράδειγμα αντίστασης σε οποιοδήποτε εγχείρημα κατάλυσης των αναφαίρετων δικαιωμάτων του λαού μας.

Η εξεγερμένη νεολαία του 1973 μας γεμίζει ακόμη και σήμερα άκρατη υπερηφάνεια και δύναμη.

Σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες για Ελευθερία, Αξιοπρέπεια, Ειρήνη και Παιδεία. Θυμόμαστε τον αγώνα για Δημοκρατία. Το Πολυτεχνείο εμπνέει και διδάσκει ακόμη και σήμερα, τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά.

Χρειαζόμαστε πολιτικές και αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν ως λαό σε καλύτερες ημέρες. Δεν ξεχνάμε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για τα ιδανικά μιας ολόκληρης γενιάς».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button