Ημερίδα για 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ από το Τοπικό Συμβούλιο Μεγάρων

Μία νέα πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας των Μεγάρων υλοποιείται τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, ώρα 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Μεγάρων (Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου), με τη διοργάνωση ημερίδας με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών με θέμα τα 4 νέα Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που είναι επίκαιρο αλλά κι ενδιαφέρον.

 

Μέσα από αυτή τη δράση οι άμεσα ενδιαφερόμενοι συμπολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη δομή, τη λειτουργία και τους διαθέσιμους πόρους του προαναφερόμενου προγράμματος , την αναλυτική παρουσίαση των τεσσάρων δράσεων, τη διαχείριση της Καινοτομίας, την Επιχειρηματική Στρατηγική και Οικονομικά της Τεχνολογίας.

 

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από Καθηγητές του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Διαχειριστικό φορέα του ΕΣΠΑ δηλαδή στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και την ευρύτερη αγορά δηλαδή στελέχη Συμβουλευτικών κι Επενδυτικών Εταιριών.

 

Ομιλητές λοιπόν στην ημερίδα θα είναι:

  • Ο κ. Ρέτσας Ιωάννης, στέλεχος Enterprise Greece (Υπουργείο Ανάπτυξης)

Ο οποίος θα αναφερθεί στην ανάλυση, στις αναπτυξιακές ανάγκες και στις δυνατότητες της νέας Προγραμματικής Συμφωνίας

  • Ο Δρ κ. Νικόλαος Χρ. Κακογιάννης, Γενικός Διευθυντής ABEC Group

Ο οποίος θα παρουσιάσει τα δύο νέα προγράμματα (Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Αναβάθμιση Τουριστικών Επιχειρήσεων)

  • O κ. Χρήστος Ιωάν. Νικολούδης, Υποψ. Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. (ερευνητική μονάδα Οικονομικής περιβάλλοντος και αειφόρου ανάπτυξης, ο οποίος θα αναφερθεί στην «νεοφυή επιχειρηματικότητα» και στους «πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» και στις «χρηματοδοτικές ευκαιρίες» και
  • Ο κ. Αλέξανδρος Δημ. Καρακίτσιος, Υποψ. Διδάκτωρ και ερευνητής οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα των προγραμμάτων της «διά βίου μάθησης» και της «αγοράς εργασίας».
  • Ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με θέμα: «Βιωσιμότητα υφιστάμενων επιχειρήσεων – Ο ρόλος της μεταποίησης στην εποχή της κρίσης».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button