Διαδοχικές συναντήσεις Γρηγόρη Σταμούλη με Αμυρά, Λυκουρέντζο και Πατούλη

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρεται στις συναντήσεις που διεξήγαγε ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον περιφερειάρχη Αττικής. Αναλυτικά και διεξοδικότερα:

Στην Αθήνα, στο υπουργείο Περιβάλλοντος την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά και μετά από την συζήτηση που είχαν προέβη στην εξής δήλωση:

«Μία πολύ σημαντική και άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά Γιώργο, παρουσία του Γ.Γ κ. Αραβώση Κωνσταντίνου και υπηρεσιακών παραγόντων.
Ρητή διαβεβαίωση από τον υφυπουργό, πως δεν πρόκειται να δοθούν εκτάσεις για Ορυχεία Βωξίτη και ανεμογεννήτριες. 45.000 στρέμματα περίπου θα κηρυχθούν άμεσα ως αναδασωτέες εκτάσεις.
Αναμένεται ταχεία φυσική αναγέννηση του δάσους, επειδή ήταν παρθένο.

Τέλος Ιουλίου θα έχει τελειώσει η μελέτη αντιδιαβρωτικής αποκατάστασης και μέσα στον Αύγουστο θα ξεκινήσει η υλοποίησή της.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει τελειώσει η Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας και αμέσως θα ξεκινήσουν τα έργα. Θα κοπούν τα καμμένα πεύκα και είτε θα χρησιμοποιηθούν για κορμοδέματα, είτε θα απομακρυνθούν.
Συμφωνήσαμε, επίσης να είμαστε σε συνεχή επαφή, για παρακολούθηση της υλοποίησης των παραπάνω».

Κατόπιν τούτων την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης είχε σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Μετά τη συζήτηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα ο κ. Σταμούλης δήλωσε:

«Στο πρόσωπο του προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζου Αντρέα, βρήκαμε τον απόλυτο συμπαραστάτη στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των αγροτών, που επλήγησαν από την πυρκαγιά.
Ο κ. Λυκουρέντζος έδειξε μεγάλη προθυμία και επιθυμία, να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από την πυρκαγιά και μάλιστα ταχύτατα.
Τα τεχνικά προβλήματα, που υπάρχουν, θα τα συζητήσουμε στην συνάντηση, που θα έχουμε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τις επόμενες ημέρες».

Τέλος, την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, ο δήμαρχος Μεγαρέων είχε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη. Μετά τη συζήτηση, που είχαν οι δύο άνδρες ο κ. Σταμούλης δήλωσε:

«Είχαμε μία ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τον περιφερειάρχη κ. Πατούλη Γεώργιο, ο οποίος έδειξε το αμέριστο ενδιαφέρον του για την περιοχή μας. Υποσχέθηκε, να φροντίσει άμεσα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, που επλήγη από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά των Γερανείων, καθώς και για την επίσπευση της έναρξης του μεγάλου έργου (19 εκατομμύρια ευρώ) της Κινέτας και της ολοκλήρωσης του σημαντικού έργου της εκτροπής του ρέματος της Αγίας Παρασκευής, που έχει αποκόψει για πολύ καιρό τον δρόμο, που οδηγεί προς το Μάζι, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους πολίτες».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button