Δεν απαγορεύεται το σούβλισμα, απαγορεύονται οι συναθροίσεις

«Απαγορεύεται το σούβλισμα σε υπαίθριους χώρους ή πιλοτές πολυκατοικιών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την οποία ξεκίνησε με τη φράση: “Το φετινό Πάσχα είναι αλλιώς, δεν θα πάμε στις εκκλησιές αλλά ούτε σε σπίτια συγγενών και φίλων”.

«Αυτό άλλωστε επιβάλλει το μήνυμα αγάπης που εκπέμπουν οι άγιες αυτές ημέρες», τόνισε. «Για να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί, μένουμε φέτος μακριά» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας εν συντομία τα εν ισχύ μέτρα για αποφυγή κάθε συγχρωτισμού για να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης.

Όπως είπε είναι εξαιρετικά θετικό ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετέχει με υπευθυνότητα και η Εκκλησία της Ελλάδος που έχει ήδη ενημερώσει ότι οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησίες μας θα είναι κλειστές για το κοινό.

Σχετικά με το σούβλισμα ανέφερε πως: «Το παραδοσιακό σούβλισμα σε υπαίθριους χώρους ή πιλοτές πολυκατοικιών απαγορεύεται, για να αποφευχθούν οι συναθροίσεις. Όποιος είναι τυχερός και διαθέτει δική του αυλή, τότε μπορεί να επιδοθεί στο παραδοσιακό σούβλισμα του οβελία, αλλά αυστηρά μόνο με την οικογένειά του και χωρίς επισκέψεις.
Υπογράμμισε όμως ότι και τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα προσφέροντας συνεχή ενημέρωση για την πορεία της μάχης απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Εν αρχή απαγορεύεται η έξοδος προς τα χωριά. Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες, πλέον κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός της μόνιμης περιοχής όπου διαμένει. Η προσπάθεια παραβίασης του μέτρου τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων. Τις μέρες του Πάσχα οι μόνοι που θα μπορούν να βρεθούν στις εθνικές οδούς είναι όσοι έχουν ανά χείρας το Ε1 και αποδεικνύουν πως πάνε στη μόνιμη κατοικία τους. Αλλιώς θα υπάρχει αναστροφή.

Δεύτερον, φέτος θα κάνουμε Πάσχα χωρίς εκκλησία. Παρά τις ασάφειες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που διεφάνησαν στην αρχή της εβδομάδας, τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή. Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο για τους ιερείς και τους ψάλτες και δεν επιτρέπονται πιστοί.

Το φετινό Πάσχα θα περιλαμβάνει και μεγάλη αστυνόμευση για να τηρηθούν τα παραπάνω. Όποιος επιχειρήσει εκδρομή ή μετάβαση σε σπίτια είναι βέβαιο πως θα πέσει πάνω σε μπλόκα και περιπολίες, ενώ θα υπάρχει και εναέρια επιτήρηση με τη χρήση drones, αλλά και ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button