Δ. Μεγαρέων: «Σε επιφυλακή το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ενόψει κακοκαιρίας»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων ενημερώνει ότι «με πρωτοβουλία του δημάρχου Μεγάρων – Νέας Περάμου, Γρηγόρη Σταμούλη, σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Σεπτεμβρίου, συνεκλήθησαν σε έκτακτη σύσκεψη τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, με τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα και οι ενέργειες των εμπλεκομένων στο πλαίσιο της πρόληψης έκτακτων καιρικών φαινομένων (έντονη βροχόπτωση, τοπική καταιγίδα) λόγω του αυξημένου κινδύνου, που υπάρχει κι έχει γνωστοποιηθεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την ΕΜΥ για την Δυτική Αττική και την περιοχή μας από σήμερα μέχρι την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου, Γρηγόρης Σταμούλης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστας Φυλακτός, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Δήμου κ. Γιάννης Γκίνης, ο αναπληρωτής Διευθυντής των Εξωτερικών Συνεργείων του Δήμου κ. Δημήτρης Πρωτόπαπας, η υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Αικατερίνη Μουρελάτου, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Μεγάρων κ. Αρτινιός Γεώργιος, ο εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Νικόλαος Καστρίτης, ο υποδιοικητής Τροχαίας Μεγάρων κ. Ανδρέας Σελλάς, ο λιμενάρχης Περάματος Μεγάρων και εκπρόσωποι τοπικών εθελοντικών φορέων (κ. Γεώργιος Κουτουλίδης, Κα Ζάλη Παρασκευή, κ. Κωνσταντίνος Ζαγγογιάννης) ενώ την συνεδρίαση παρακολούθησε και ο βουλευτής της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής κ. Βαγγέλης Λιάκος.

Ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου ο οποίος εξήγησε ότι ζήτησε να γίνει αυτή η συνεδρίαση προκειμένου να διαπιστωθεί αν πραγματικά όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση των όποιων έκτακτων καιρικών φαινομένων σημειωθούν στην περιοχή μας, τοποθετήθηκαν οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και ο αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου αντιδήμαρχος κ. Κώστας Φυλακτός.

Διαπιστώθηκε ότι όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί με προσωπικό, μηχανήματα και εργαλεία και όλοι τίθενται σε κατάσταση επιφυλακής. Μηχανήματα ήδη βρίσκονται στην Κινέτα ενώ μέχρι το πρωί αυριο θα βρίσκονται μηχανήματα και εργαλεία στη Νέα Πέραμο και στο Αλεποχώρι.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με την εποπτεία του δημάρχου, Γρηγόρη Σταμούλη, ήδη βρίσκεται σε εγρήγορση και το προσωπικό έχει ήδη τεθεί σε επιφυλακή».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

φωτογραφία ενδεικτική

Παρόμοια άρθρα

Back to top button