Σοβαρά προβλήματα στην Κινέτα από τις καταιγίδες – Εργασίες αποκατάστασης από Δήμο και Περιφέρεια

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στην περιοχή της Κινέτας από τις ισχυρές καταιγίδες που ξέσπασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, από την κακοκαιρία «Γηρυόνης».

Υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα, διακοπές ρεύματος ενώ οι έντονες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή φερτών υλικών. Το γεφύρι της Πίκας στην Εθνική Οδό έχει καταστραφεί εντελώς.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις από πλημμυρισμένα σπίτια για απεγκλωβισμό των ενοίκων τους καθώς και για άντληση των υδάτων. Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε για την περιοχή της Κινέτας 150 κλήσεις εκ των οποίων οι 110 αφορούν άντληση υδάτων και οι 40 απομακρύνσεις ατόμων από σπίτια και αυτοκίνητα, κυρίως όμως από σπίτια.

Τις προσπάθειες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ενισχύουν και εθελοντικές ομάδες όπως η Ομάδα Εθελοντών Μεγαριτών (Ο.Ε.Μ.), που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό ατόμων που επέβαιναν Ι.Χ. το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Update: Άμεσα κινητοποιήθηκαν η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Μεγαρέων για την αποκατάσταση των καταστροφών με κλιμάκια της Περιφέρειας να καταγράφουν τις ζημιές που προέκυψαν.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι «Χρειάζεται ειδική διαδικασία για δενδροφύτευση και αναχωμάτωση των καμμένων βουνών ώστε να προβλεφθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα, στην Κινέτα.»

 

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button