2ο Διεθνές Βραβείο στο ΓΕΛ Νέας Περάμου και την ταινία Μικρά Ασία 1922 – Νέα Πέραμος 2022: Μια θάλασσα μνήμη

Βραβεία 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου»

Το Γενικό Λύκειο Νέας Περάμου κατέκτησε το 2ο Διεθνές Βραβείο για την ταινία “Μικρά Ασία 1922 – Νέα Πέραμος 2022: Μια θάλασσα μνήμη”, στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου».

Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘ, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) για τους/τις μαθητές/μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της χώρας και της Ομογένειας.

Η προσπάθεια για τη δημιουργία της ταινίας πλαισιώθηκε όχι μόνο από γνωστικά εφόδια και εργαλεία, αλλά και από διαμεσολαβημένες αφηγήσεις προπατόρων, θεατρικά δρώμενα, μουσική και χορό.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Νέας Περάμου, Δρ. Σκληρού Θεοφανή (Μαθηματικός-Καθηγήτρια Πληροφορικής – Δρ. Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών), για το εγχείρημα αυτό εργάστηκαν, συχχαίρει και ευχαριστεί τις συναδέλφους της Πεχλιβάνη Αγγελική, Πλαβούκου Αγάθη, Μαυράκη Αγγελική και τους/τις μαθητές/μαθήτριες του ΓΕΛ Νέας Περάμου.

Στον παρακάτω σύνδεσμο οι ανακοίνωση των βραβείων: Βραβεία 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου»

Έλαβαν μέρος οι Μαθητές/Μαθήτριες του ΓΕ.Λ. Νέας Περάμου Αττικής:

Τάξη Γ

Κακολύρη Ναυσικά, Κιτσάκη Ευγενία, Κομματά Πολυξένη, Κορδαλή Αικατερίνη, Μεντζελιώτη Ευαγγελία, Μπαμπάνη Ίρια, Μπουζίδου Κωνσταντίνα, Παπαγρηγοριάδης Εμμανουήλ, Πρέππα Στεφανία

Τάξη Β

Ασλανίδης Θεμιστοκλής, Βοϊδονικόλας Αίαντας, Ζουμπλιός Θεόδωρος, Κηπουρίδης Λάζαρος, Παναγιωτάρα Γεωργία, Σπυροπούλου Ιωάννα

Τάξη Α

Μιχαλόπουλος Σπυρίδων, Μουλός Ευάγγελος, Χατζόγλου Δημήτριος

Ευχαριστούμε πολύ για τη συμβολή τους

Το Αρχείο της ΕΡΤ και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση για την παραχώρηση ψηφιακού υλικού (βίντεο, φωτογραφίες), την Προϊσταμένη του Τμήματος της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ κα Σοφία Παπαδημητρίου για τις επιμορφωτικές μας συναντήσεις, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαμίων Κυζικηνών για την παραχώρηση του χώρου των γυρισμάτων και των παραδοσιακών στολών. Τους Τσίγκο Γεώργιο, Σαββουλίδη Γεώργιο, Σαλιαγκάκη Έφη και τα παιδιά Πισσάνη Αναστάσιο, Χατζηδημητρίου Γεώργιο, Χατζηδημητρίου Κωνσταντίνο.

Ακούγονται τα τραγούδια

Τίκι Τίκι Τακ, παραδοσιακό Μ. Ασίας
Μενεξέδες και ζουμπούλια, παραδοσιακό
Γιαγκίνι, παραδοσιακό Μ. Ασίας
Από ξένο τόπο, παραδοσιακό Μ. Ασίας
Πίνω και μεθώ, Μουσική & Στίχοι: Σπύρος Περιστέρης

Αποσπάσματα κατά τη διάρκεια των αφηγήσεων από:

Σμυρνέικο βάλς (Μουσικοί Ταξιδευτές)
Κανονάκι
Αϊβαλιώτικο (Κουκουλάρης)
Ταξίμι νιαβεντ (Χρήστος Ζώτος)
Σμυρνέικο μινόρε

Nα σημειωθεί ότι οι βραβευμένες μαθητικές δημιουργίες θα προβληθούν στην τηλεοπτική ζώνη της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, κάθε Σάββατο 10-11 πμ.

Η ταινία παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Πέραμος» στη Νέα Πέραμο στις 26/6/2022, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι πολιτιστικές και ευρωπαϊκές δράσεις-προγράμματα του Λυκείου τη διετία 2020-2022, παρουσία της προϊσταμένης της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.

Μια εκδήλωση που συν τοις άλλοις επιφύλασσε μια μουσική έκπληξη που ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό.

Τους Θεοδοσία Στίγκα και Μάνο Κουτσαγγελίδη, τους χαρισματικούς υπηρέτες της τέχνης και της παράδοσης, φίλους της Διευθύντριας, που της έκαναν την τιμή να πλαισιώσουν την εκδήλωση αφιλοκερδώς και να χαρίσουν ξεχωριστές μουσικές στιγμές.

Το ΓΕ.Λ. Νέας Περάμου απέδειξε πως όταν υπάρχει θέληση, στοχοπροσήλωση, άοκνη εργατικότητα και κυρίως όραμα, η σχολική κοινότητα αφενός μπορεί να βιώσει εμπειρίες και συγκινήσεις, αφετέρου να υπερβεί τον τοπικό απομονωτισμό και να “πλεύσει” σε διεθνείς θάλασσες.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button