Δισέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδος ΕΘΝΟΣ στους αρχαιολογικούς θησαυρούς των Μεγάρων

Η έγκριτη εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στην έκδοσή της του Σαββάτου 16 Ιανουαρίου 2016 δημοσίευσε ένα δισέλιδο αφιέρωμα στους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς των Μεγάρων.

 

Ένα σπουδαίο δημοσίευμα που υπογράφει η δημοσιογράφος Κα Αγγελική Κώττη, με το οποίο προβάλλονται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο  τα Αρχαιολογικά μνημεία των Μεγάρων και δηλώσεις του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη σχετικά με την ιστορία των Μεγάρων και την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και προσωπικά του αρμόδιου Υπουργού κ. Μπαλτά στην προσπάθεια του Δήμου και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας σχετικά με τη συντήρηση των μνημείων, την  ανάδειξη και την προβολή τους.

 

Ειδικότερα το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΥΣ αναφέρεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων και στους θησαυρούς που φιλοξενούνται σε αυτό, στην “Κρήνη του Θεαγένους”, στο “υπόγειο υδραγωγείο “ του 6ου π.χ. αιώνος  πρωτόλειο έργο του Ευπαλίνου, στην “αρχαία αγορά”, στις “Νυμφάδες Πύλες” και στο σπήλαιο “Μουρμούνη”.

 

Σε κάθε περίπτωση το δημοσίευμα αυτό συνέβαλε θετικά στην προβολή προς τα “έξω” των Μεγάρων σε μία εποχή που ο Δήμος Μεγαρέων  επιχειρεί μία μεγάλη προσπάθεια για την προβολή τoυ Δήμου έτσι ώστε τα Μέγαρα και η Νέα Πέραμος να γίνουν ελκυστικοί Τουριστικοί προορισμοί για όλες τις εποχές του Χρόνου.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, έστειλε στον Διευθυντή της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ κ. Μπάμπη Παπαδάκη, επιστολή με πολλές  ευχαριστίες για το εκπληκτικό δημοσίευμα και θερμά συγχαρητήρια στην Δημοσιογράφο Κα Αγγελική Κώττη για το πράγματι σπουδαίο ρεπορτάζ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button