Δ. Μεγαρέων: «Με επιτυχία η εκδήλωση μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Μελί Μεγάρων»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρεται στο γεγονός ότι φέτος, συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, ο Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» πραγματοποίησε την εναρκτήρια «Εκδήλωση Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού» στο Μελί Μεγάρων.

Η «Επιτροπή Επετειακών Εκδηλώσεων του Δήμου Μεγαρέων, για τα 100 χρόνια μικρασιάτικου πολιτισμού», λοιπόν σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος” και την κα. Πόλυ Κολλιαλή, διοργάνωσαν την Κυριακή 8 Μαΐου, μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση στα Γραφεία του Συλλόγου στο Μελί με την παρουσία αρκετών επισήμων προσκεκλημένων και συμπολιτών.

Παραβρέθηκαν: Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής και Γραμματέας της Βουλής κ. Βαγγέλης Λιάκος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος πατήρ Ιωάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Χρυσόστομος Σύρκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης, Κώστας Καράμπελας, Γιάννης Καλιπόζης, Κώστας Φυλακτός, ο Πρόεδρος του ΗΡΟΔΩΡΟΥ κ. Σπύρος Τσιούνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Μαργέτης, Αγγελος Μακρυγιάννης, Σπύρος Νικολάου και ο πολιτευτής κ. Ανδρέας Τσώκος.

Μετά την έπαρση της επετειακής σημαίας και τις σύντομες ομιλίες από την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ελευθερία Καλαϊτζή και τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Σταμούλη, ακολούθησε ανάγνωση σχετικών κειμένων μεγάλων Ελλήνων Λογοτεχνών και η έκθεση εικαστικών έργων της οικογένειας Κολλιαλή, η οποία συνοδεύτηκε από σπουδαία μουσικά και ποιητικά ακούσματα. Τα έργα θα εκτίθενται στον χώρο των Γραφείων του Συλλόγου, μέχρι την Παρασκευή 20 Μαΐου και κάθε απόγευμα 7- 9 μ.μ. η αίθουσα θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Σχετικά κείμενα μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών διάβασαν, με μεγάλη επιτυχία, δυο σπουδαίοι ηθοποιοί, ο συμπολίτης μας Πέτρος Ξεκούκης και ο Γεράσιμος Μιχελής, καθώς και η κ. Δέσκου και ο κ. Μωραΐτης. Την εκδήλωση επιμελήθηκε η εξαίρετη και λίαν ευαίσθητη στα εικαστικά κ. Πόλυ Κολλιαλή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισε: «Επετειακή εκδήλωση σήμερα στο Μελί Μεγάρων, όπου ζωντάνεψαν μνήμες από την μικρασιατική καταστροφή και τις αλησμόνητες πατρίδες. Θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ελευθερία Καλαϊτζή, στην κ. Κολλιαλή, στον φίλο συμπολίτη ηθοποιό Πέτρο Ξεκούκη και στον Γεράσιμο Μιχελή, στην κ. Δέσκου και στον κ. Μωραϊτη, στους μουσικούς για τις εξαιρετικές ερμηνείες τους, τον Μαέστρο και τα μέλη της Φιλαρμονικής μας και σε όλους όσους βοήθησαν με την συνεργασία τους, για την άψογη διοργάνωση της όμορφης αυτής εκδήλωσης».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button