Σύλλογος Άγ. Ιωάννης ο Θεολόγος: «Θερμά ευχαριστήρια σε όσους συνέβαλαν στην τελετή έναρξης των επετειακών εκδηλώσεων»

Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή έναρξης των επετειακών εκδηλώσεων του Προοδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η εκδήλωση σύμφωνα με το πρόγραμμα περιελάμβανε έπαρση της επετειακής σημαίας και εγκαίνια εικαστικής έκθεσης με τίτλο «ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ».

Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Συλλόγου «θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι δούλεψαν για την επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, που μας συγκίνησε, μας ταξίδεψε νοερά στις αλησμόνητες πατρίδες και μας γέμισε υπερηφάνεια για τον μικρασιατικό πολιτισμό που μπόλιασε και ενδυνάμωσε τον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας.

Αρχικά νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την κα. Κολλιαλή Πόλυ, που ανταποκρίθηκε άμεσα και με μεγάλη επιτυχία στο κάλεσμά μας για τη διοργάνωση μιας πραγματικά διαφορετικής εκδήλωσης που να τιμά τον πολιτισμό των προγόνων μας συνδυάζοντας, με την ευαισθησία και το μεράκι που την διακρίνει, έργα από την συλλογή της με αποσπάσματα από κείμενα Μικρασιατών λογοτεχνών.

Ευχαριστούμε τους εξαιρετικούς αφηγητές κ. Ξεκούκη Πέτρο, κ. Μιχελή Γεράσιμο. Κα. Δέσκου Αικατερίνη και κ. Μωραϊτη Γιάννη, που μας καθήλωσαν με την μαγική τους αφήγηση. Ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς της εκδήλωσης κα. Χατζοπούλου Ρένα, κα. Μανέτα Σεμίνα, κ Χατζόπουλο Μπάμπη, κ. Χατζόπουλο Κώστα και Μήτσο Ντίνο και την χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων, που με τη μουσική τους και τα τραγούδια τους άγγιξαν τις ψυχές μας και μας έκαναν να σιγοτραγουδήσουμε.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Μεγάρων κ. Σταμούλη Γρηγόριο, για τη στήριξή του καθώς και τους εκλεκτούς καλεσμένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους, τον αντιπρόεδρο της ελληνικής Βουλής κ. Μπούρα Αθανάσιο, τον υφυπουργό κ. Κότσηρα Γεώργιο, το βουλευτή Δυτ. Αττικής κ. Λιάκο Ευάγγελο, τον αντιπ/ρχη κ. Κοσμόπουλο Ελευθέριο, τους αντιδημάρχους του Δήμου Μεγάρων Πολυχρόνη Ιερόθεο και Καράμπελα Κων/νο, τον πρόεδρο της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.ΜΕ. κ. Καλλιπόζη Ιωάννη , τον πρόεδρο των σχολικών επιτροπών κ. Τσιούνη Σπύρο, όλους τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας αλλά και τη Φιλαρμονική του Δήμου μας που υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Σπύρου Μπερδελή πλαισίωσε την τελετή της έπαρσης της σημαίας.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στους συμπατριώτες και τους φίλους μας που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή μας, μας έδωσαν ιδιαίτερη χαρά και μας όπλισαν με δύναμη, για να συνεχίσουμε το έργο μας, οργανώνοντας και υλοποιώντας σημαντικές πολιτιστικές δράσεις.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button