Δ. Μεγαρέων: Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε ο 20ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Στα Χνάρια του Παυσανία»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει: Για 20η χρονιά και μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας covid-19, διοργανώθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 ο ημιμαραθώνιος δρόμος με την επωνυμία «Στα Χνάρια του Παυσανία» από το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων, το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. του Δήμου Ελευσίνας και τον Α.Ο. Μεγάρων με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας ήταν ενταγμένος στις αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται στη χώρα μας στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Be Active”.

200 δρομείς ηλικίας 18 ετών και άνω εκκίνησαν στις 9:00 πμ από το 2ο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας «Τάκης Βογιατζής» και ακολουθώντας την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, πέρασαν από τη Νέα Πέραμο για να τερματίσουν τελικά στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» κάνοντας την διαδρομή (Ελευσίνα – Μέγαρα) που έκανε ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας.

Ταυτόχρονα με τον ημιμαραθώνιο δρόμο και στην ίδια διαδρομή με αυτόν διεξήχθη και η σκυταλοδρομία 2Χ10.500 μ ενώ στο δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» έγιναν αγώνες δρόμου 1000μ και 2000μ για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου αντίστοιχα.

Νικητής στους άνδρες του 20ου ημιμαραθωνίου δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία» αναδείχτηκε ο Καλιακούδης Δημήτριος με χρόνο 1:17:55 ακολουθούμενος από τους Μανούσακα Μηνά (1:18:03) και Σάνο Θεόδωρο (1:18:15) που κατέλαβαν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη.
Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Δεμέστιχα Χριστίνα (1:38:08) με δεύτερη την Σκαρλάτου Φωτεινή (1:43:39) και τρίτη την Μήτσου Ευαγγελία (1:44:45).

Στη σκυταλοδρομία νικήτρια ήταν η ομάδα με την ονομασία «Εφυραίοι Ωκύποδες» αποτελούμενη από τους Κωτσιάκο και Καρσιώτη (1:31:03) με δεύτερη την ομάδα «Action Runners» των Σταματίου, Γεωργούλια (1:38:21) και Τρίτη την ομάδα «Beat 45» των Κουρή, Νικολόπουλου (1:46:29).
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόριος Σταμούλης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» κ. Σπυρίδων Τσιούνης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Γεώργιος Κώτσηρας, ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος, ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Κωνσταντίνος Φυλακτός, η Αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Π.Α.Κ.Π.Π.Α.» του Δήμου Ελευσίνας κα Αικατερίνη Κριεκούκη, ο Αναπληρωτής Διοικητής του γενικού νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» και Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων κ. Κλεάνθης Βαρελάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεγαρέων κύριοι Παναγιώτης Μαργέτης και Άγγελος Μακρυγιάννης, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Μεγάρων κ. Σπυρίδων Καλοζούμης, οι οποίοι έκαναν και τις απονομές στους νικητές.

Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν στον βετεράνο δρομέα μεγάλων αποστάσεων κ. Νικόλαο Βαρδάλα που υπήρξε ο εμπνευστής του ημιμαραθωνίου δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία» και στον πολυνίκη αθλητή ΑΜΕΑ κ. Ανυφαντή Γεώργιο για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Το Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος» εκ ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθειά τους χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η επιτυχημένη διοργάνωση του 20ου ημιμαραθωνίου δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία» τους κάτωθι:
Τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόριο Σταμούλη
Τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Αργύριο Οικονόμου
Τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Ελευθέριο Κοσμόπουλο.
Τους Αντιδημάρχους Μεγαρέων κ. Σταύρο Φωτίου του Νικολάου, Ιερόθεο Πολυχρόνη, Κωνσταντίνο Καράμπελα και Σταύρο Φωτίου του Κωνσταντίνου.
Την Πρόεδρο κα Σεβασμία Άνθη – Γκιόκα και την Αντιπρόεδρο κα Αικατερίνη Κριεκούκη του Ν.Π.Δ.Δ. «Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας.
Τον Διοικητή του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής κ. Σπυρίδωνα Βαργιανίτη.
Τον Διοικητή του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αττικής κ. Γεώργιο Γιασεράνη.
Τον Διοικητή του Β’ Τμήματος Τροχαίας Δυτικής Αττικής κ. Βασίλειο Ράπτη.
Τον Διοικητή της Ζ’ ΜΑΚ. κ. Πέτρο Τσιριγώτη.
Τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά & Νοτιοδυτικής Αττικής κ. Θεόδωρο Βόσσο.
Του Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του Δήμου Μεγαρέων
Τον Πρόεδρο του Α.Ο. Μεγάρων κ. Σπυρίδωνα Καλοζούμη.
Τον Γραμματέα του Α.Ο. Μεγάρων και Μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Πειραιά & Νοτιοδυτικής Αττικής κ. Θωμά Παπαγιάννη
Τον αθλητικό σύλλογο καλαθοσφαίρισης «Ένωση Νέας Περάμου – Μεγάρων».
Το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας.
Το ΚΤΕΛ Αττικής.
Το Σώμα Έρευνας και Διάσωσης Μεγάρων
Τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων
Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέας Περάμου.
Την εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»
Τον γραπτό και ηλεκτρονικό τοπικό τύπο της Δυτικής Αττικής
Τους υπαλλήλους του Δήμων Μεγαρέων και Ελευσίνας καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. «Ηρόδωρος» και Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο του 2023 και τον 21ο ημιμαραθώνιο δρόμο «Στα Χνάρια του Παυσανία».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button