Ο Δήμαρχος συγχαίρει την Π. Ξεκούκη για την εκλογή της ως Επίκουρη Καθηγήτρια

O Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, συγχαίρει εγκαρδίως την συμπολίτισσα κα Παρασκευή Ξεκούκη, η οποία στις 25 Ιανουαρίου 2018 εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια ενδοκρινολογίας, μεταβολισμού και σακχαρώδους διαβήτη της Ιατρικής Σχολής, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μεταξύ 6 υποψηφίων.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η επιλογή αυτή τιμά ασφαλώς και κατά κύριο λόγο την ίδια και αποτελεί ανταμοιβή των κόπων και προσπαθειών της επί σειρά ετών, αλλά και αναγνώριση των ικανοτήτων της και των πολλαπλών επιστημονικών της γνώσεων. Παράλληλα είναι τιμή για την οικογένειά της και ευρύτερα για όλο το Δήμο, αφού ένα μέλος του έτυχε τέτοιας τιμής και αναγνώρισης, που την καταξιώνει σε όλο τον επιστημονικό κόσμο της πατρίδας μας και όχι μόνο. Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσει με επιτυχίες στην επιστημονική της καριέρα, αλλά και στην εν γένει ζωή της και να έχει υγεία, δύναμη και κουράγιο για να προσφέρει στην Κοινωνία με το θεάρεστο έργο της.»

Να σημειωθεί, πως η επιτυχία αυτή δεν ήρθε τυχαία. Η κα Παρασκευή Ξεκούκη είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και έκανε την διδακτορική της διατριβή. Ειδικεύτηκε στην Ενδοκρινολογία και το Διαβήτη Παίδων και Ενηλίκων, ενώ συνέχισε στον τομέα της έρευνας, με πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Αποτελέσματα της έρευνάς της συμπεριλήφθησαν το 2017 στην καινούργια σταδιοποίηση των αδενωμάτων της υπόφυσης, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Πιο πρόσφατα έλαβε την θέση του Κλινικού Λέκτορα στο King’s College Hospital στο Λονδίνο, ένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Μ. Βρετανίας».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button