Γρηγόρης Σταμούλης: «Όχι άλλα πρόστιμα στο δήμο για τη χωματερή»

Αν και η χωματερή των Μεγάρων στη θέση Καμπία,  έχει κλείσει εδώ και χρόνια ακόμα και σήμερα η Ε.Ε. στέλλει πρόστιμα  και για τις ανενεργές χωματερές και ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης  διαμαρτύρεται, καταγγέλλει το γεγονός και ζητεί με έγγραφό του προς τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής να πράξουν τα δέοντα  για να δοθεί τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία που υφίσταται  η νέα Διοίκηση του Δήμου και να σταματήσουν τα πρόστιμα.

 

Είναι γνωστό ότι ο ΕΔΣΝΑ (Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος  Νομού Αττικής) της Περιφέρειας Αττικής,  με Υπουργική Απόφαση από το 2011 έχει την ευθύνη και την υποχρέωση της αποκατάστασης του χώρου της παλιάς χωματερής και σε κάθε περίπτωση ο μόνος που δεν έχει καμία ευθύνη είναι ο Δήμος Μεγαρέων και προφανώς τα όποια πρόστιμα καταλογίζονται από την ΕΕ πρέπει να βαρύνουν τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής  κι ΟΧΙ το Δήμο Μεγαρέων.

 

Το θέμα αυτό το είχε θέσει ο Δήμαρχος σε σχετική Συνεδρίαση στο Υπουργείο Εσωτερικών και ερίχε ζητήσει μετ’ επιτάσεως να διορθωθεί αυτή η αδικία.

 

Παράλληλα  ο Δήμαρχος  ζητεί και  την υποστήριξη των Βουλευτών της Περιφέρειας Αττικής

 

Το έγγραφο που υπογράφεται από τον Δήμαρχο, εστάλη στους Βουλευτές  με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2015 και  αριθμ.  Πρωτ:11502 και  αναφέρει  τα εξης:

 

«Αξιότιμε κ. Βουλευτά,

 

Ο ΧΑΔΑ του Δήμου Μεγαρέων έχει παύσει και τυπικά την λειτουργία του από το έτος 2010 και συγκεκριμένα με την 364/2010 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την υπ’ αριθ. 16091/4-6-2010 Απόφαση του Νομάρχη Δυτικής Αττικής.

 

Με την υπ’ αριθ. 52546/16.12.2011 Υπουργική Απόφαση για την σύσταση και τις αρμοδιότητες του ΕΔΣΝΑ, καθορίστηκε επ’ ακριβώς ο ρόλος του Δήμου Μεγαρέων και του ΕΔΣΝΑ όσον αφορά την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Μεγάρων. Συγκεκριμένα στο άρθρο 1, παράγραφος 2 αναφέρεται στους σκοπούς του ΕΔΣΝΑ «η αποκατάσταση των υφισταμένων χώρων εναπόθεσης (ΧΑΔΑ) εντός της χωρικής αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Στο άρθρο 5 και στην παράγραφο 3 αναφέρεται ότι επιβάλλονται τέλη «για την αποκατάσταση υφιστάμενων χώρων εναπόθεσης (ΧΑΔΑ)».

 

Εκ των προαναφερόμενων συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα ότι υπεύθυνος για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Μεγάρων είναι ο ΕΔΣΝΑ, ο οποίος όμως δεν τον έχει αποκαταστήσει ακόμα, για άγνωστους σ’ εμάς λόγους και χωρίς βέβαια να έχουμε εμείς την δυνατότητα ή και την αρμοδιότητα να παρέμβουμε ή να ενεργήσουμε για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

 

Παρ’ όλα αυτά ο Δήμος θα κληθεί να πληρώσει το πρόστιμο, που επιβάλλεται από την Ε.Ε, επειδή δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη ο ΧΑΔΑ Μεγάρων, γεγονός το οποίο είναι απαράδεκτο και αντίθετο σε κάθε αρχή δικαίου.

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και το πρόστιμο για την μη αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Μεγάρων να το πληρώσει αυτός που ευθύνεται και όχι αυτός, που δεν είχε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα.»

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button