Δ. Μεγαρέων: Μια πολύ επιτυχημένη και εορταστική «Λευκή Νύχτα» στα Μέγαρα

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο Δήμος Μεγαρέων σε συνεργασία με την Κοινότητα Μεγάρων, τον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων και άλλους φορείς, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τη “Λευκή Νύχτα”, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022. Ήδη από το 2018, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Φέτος, είχε ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση, τόσο από τον εμπορικό κόσμο όσο και από τους πολίτες, δημιουργώντας βάσιμες προσδοκίες για την τακτική πλέον επανάληψή της. Εν ολίγοις, αυτό το βράδυ Παρασκευής “ήταν όλοι εκεί”: επιχειρηματίες και καταναλωτές, πολίτες και πολιτικοί, μικροί και μεγάλοι.

Τα καταστήματα είχαν στολισμένες βιτρίνες και σε ορισμένα μπορούσε ο επισκέπτης να βρει προσφορές ειδικά για τη “Λευκή Νύχτα”. Σε πολλά από αυτά μάλιστα, υπήρχαν κάθε λογής εκπλήξεις, από κεράσματα μέχρι συναυλίες και επίδειξη μόδας, δίνοντας στην εκδήλωση έναν εορταστικό χαρακτήρα.

Μεταξύ των πολλών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα, σημειώνουμε τις πολυσχιδείς δράσεις της Κοινότητας Μεγάρων, με τη συμμετοχή των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και άλλων φορέων, οι οποίες περιελάμβαναν μια σειρά από εκπαιδευτικές – ψυχαγωγικές δράσεις (“edutainment”) στην κεντρική πλατεία και στην οδό 28ης Οκτωβρίου, οι οποίες εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα από τα παιδιά. Σε κάποιες μάλιστα από αυτές, όπως στο “δρόμο μετ’ εμποδίων”, δημιουργήθηκε σειρά αναμονής από ενθουσιώδεις μικρούς πολίτες. Οι δράσεις αυτές κινούνταν στο πλαίσιο των 17 στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, ενώ σε κάθε ανήλικο επισκέπτη-μαθητή προσφέρθηκαν, εκτός από εκπαιδευτικό υλικό, διάφορα σχετικά δώρα.

Συμμετείχε επίσης η Περιφέρεια Αττικής, ενημερώνοντας για την ανακύκλωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο “Ελπίδα”, καθώς και η ομάδα “Όχι Άλλα Θύματα στην Άσφαλτο”, με Σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας, παραδίδοντας σχετικά σεμινάρια στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου “Θέογνις”.

Από τη “Λευκή Νύχτα” δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, ο οποίος, μετά από μια σύντομη ομιλία στο “Θέογνι” για τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στην οδική ασφάλεια, περιηγήθηκε στις διάφορες δράσεις, τόσο με περίπατο και αγορές, όσο και σημειώνοντας με ιδιαίτερη προσοχή μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες που μπορούν να βελτιωθούν ή διορθωθούν στην επόμενη διοργάνωση: από ένα χαλασμένο πλακάκι πεζοδρομίου μέχρι την επέκταση των δράσεων σε όλο το μήκος της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του και συνεχάρη τους συντελεστές για την επιτυχία της βραδιάς, δηλώνοντας:
«Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η «λευκή νύχτα», που συνδιοργανώσαμε και φανταστική η ανταπόκριση από τον κόσμο. Τις απογευματινές ώρες είχε και πολλές δράσεις για μικρά παιδιά με τις οποίες και διασκέδασαν και διδάχτηκαν. Πολλά και θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση αλλά και σε όσους συμμετείχαν σε αυτήν την μεγαλειώδη γιορτή».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button