Δ. Μεγαρέων: Ευχές του Γρηγόρη Σταμούλη για τα Χριστούγενα

Μέσω δελτίου τύπου το μήνυμα του δημάρχου Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη, για τα Χριστούγεννα έχει ως εξής:

«Έφτασε εκείνη η εποχή του χρόνου που η γέννηση του Θεανθρώπου φέρνει αγάπη, καλοσύνη, αλληλεγγύη. Αυτές τις μέρες, μέρες χαράς, είναι ευκαιρία να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πριν και πάνω από όλα στους λιγότερο τυχερούς συνανθρώπους μας – αστέγους, απόρους, ασθενείς. Είναι ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να αναλογιστούμε τα πεπραγμένα μιας χρονιάς, να συγχωρήσουμε.

Τα τελευταία χρόνια περάσαμε δύσκολες καταστάσεις και όχι εντελώς αλώβητοι. Όλοι λίγο έως πολύ έχουμε ή ξέρουμε κάποιον που ταλαιπωρήθηκε ή “έφυγε” από κορωνοϊό, κάποιον που αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες, κάποιον που χρειάστηκε τη βοήθειά μας. Είναι η ευκαιρία να αναλογιστούμε την πραγματική σημασία της λέξης “άνθρωπος”, να θυμηθούμε τον Ξένιο Δία, να δώσουμε νόημα στη διδασκαλία του Χριστού.

Ως Δημοτική Αρχή, κάνουμε πολλές προσπάθειες να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία διευκολύνοντας τον πολίτη, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, να χτίσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Ξέρουμε οτι δεν είμαστε τέλειοι, ότι είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη και ότι υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Είναι η ευκαιρία και για εμάς να κάνουμε μια ανασκόπηση του παρελθόντος και μια αυστηρή αυτοκριτική. Είναι η ευκαιρία να εντείνουμε την προσπάθεια να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα που οι Δημότες μάς εμπιστεύτηκαν.

Ακόμη κι αν δοκιμαστήκαμε με την οικονομική κρίση και την πανδημία, “όσο βλέπουμε το φως του ήλιου, θα χαιρόμαστε τα αγαθά της ελπίδας”, όπως θα έλεγε και ο Θέογνις ο Μεγαρεύς. Καλά Χριστούγεννα».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button