Δ. Μεγαρέων: «1η εθελοντική αιμοδοσία για τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων για την 1η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου:

Ύστερα από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες του ΚΕΠ Υγείας και προσωπικά του κ. Κώστα Καράμπελα, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνου του τομέα Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, ο Δήμος Μεγαρέων δημιούργησε τράπεζα Αίματος και μάλιστα την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, στο «Στρατουδάκειο Πολιτιστικό Κέντρο» έλαβε χώρα η 1η Εθελοντική Αιμοδοσία.

Ασφαλώς το γεγονός αυτό είναι σπουδαίας σημασίας για το Δήμο Μεγαρέων, αφού πλέον οι συμπολίτες, που έχουν ανάγκη αίματος θα έχουν την δυνατότητα να το εξασφαλίζουν από την Δημοτική Τράπεζα Αίματος μέσω του ΚΕΠ Υγείας Μεγάρων, αναλόγως βεβαίως της διαθεσιμότητας.

Είναι γνωστό ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που τα αποθέματα αίματος είναι μειωμένα και οι Υγειονομικές μονάδες του Κράτους και γενικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει απόλυτη ανάγκη ικανής ποσότητας αίματος χρειάζεται και οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν έτσι ώστε να ανταποκριθούμε μαζικά και να αφιερώσουμε 10’ από το χρόνο μας δίνοντας αίμα και χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Στρατουδάκειο, o Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, που παραβρέθηκε, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Ιστορική ημέρα σήμερα. Έγινε η πρώτη αιμοδοσία, για την προσφάτως ιδρυθείσα «Τράπεζα Αίματος του Δήμου Μεγαρέων». Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όσους και όσες προσέφεραν αίμα, σώζοντας ζωές συνανθρώπων μας. Επίσης ευχαριστούμε την Διοίκηση και το προσωπικό του «Θριάσιου Νοσοκομείου», για την άψογη συνεργασία μας. Θερμά συγχαρητήρια και στον εμπνευστή και δημιουργό της «Τράπεζας Αίματος» του Δήμου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνο, για θέματα υγείας του Δήμου, κ. Καράμπελα Κωνσταντίνο.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button