Δ. Μεγαρέων: Δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Νέας Περάμου

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), ο Δήμος Μεγαρέων και η HELLENIQ ENERGY με τη συνεργασία του Περιβαλλοντικού Οργανισμού We4All, έχουν προγραμματίσει δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 12 Ιουνίου 2023, για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής και το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιβαλλοντική εκπαίδευση καθώς και καθαρισμό της παραλίας στη Νέα Πέραμο. Στη συνέχεια του δελτίου τύπου αναφέρεται:

Θα συμμετάσχουν οι μαθητές και μαθήτριες των 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων της Νέας Περάμου.
Ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος δήλωσε:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί μια υπόμνηση για τη συνεχή και συστηματική ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση για την προστασία, αλλά και το μέλλον του πλανήτη μας.
Με τη φετινή Ημέρα, αφιερωμένη στη μάχη για τη Μείωση της Μόλυνσης από το Πλαστικό, προσδίδεται μια ουσιαστική σημασία στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να νικήσουμε τη ρύπανση η οποία προκαλείται από το υλικό, που είναι συνυφασμένο με την καθημερινότητά μας.

Η διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων εντείνει τις δράσεις για την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης, με έμφαση στην εκπαίδευση ιδίως των νέων, υλοποιώντας προγράμματα στα σχολεία, για την αξία της Ανακύκλωσης, ώστε να γίνει τρόπος ζωής των μελλοντικών ευαισθητοποιημένων πολιτών.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, με την ολοκλήρωση του έργου της αντικατάστασης με «έξυπνα» φωτιστικά σε όλον τον Δήμο, τα νέα οχήματα και μηχανήματα έργου που υποστηρίζουν το έργο της Καθαριότητας και Καθημερινότητας, αλλά και τις στοχευμένες πολιτικές για την ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του Δήμου, με στόχο τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων και τη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία.

Προχωρούμε με σχεδιασμό και επιμονή, με συμμέτοχους τους πολίτες του Δήμου Μεγαρέων, οι οποίοι, δραστηριοποιούνται μεμονωμένα ή συλλογικά, για την ενίσχυση και εδραίωση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Για το μέλλον όλων μας.

Εννοείται ότι οι μαθητές του 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων της Νέας Περάμου οι οποίοι θα συμμετάσχουν στον Καθαρισμό της παραλίας στη Νέα Πέραμο την Δευτέρα 12 Ιουνίου, είναι άξιοι συγχαρητηρίων, πολλών επαίνων και παράδειγμα για όλους τους μαθητές του Δήμου Μεγαρέων καθώς επίσης άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι δάσκαλοί τους οι οποίοι τους ενθαρρύνουν και τους υποστηρίζουν σε αυτή τη δράση».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button