«Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο» του Δήμου Μεγαρέων στο χώρο των Ελαιοδεξαμενών

Οι Κασσάνδρες διαψεύσθηκαν ακόμη μία φορά και ένα ακόμη σπουδαίο έργο υποδομής λειτουργεί και είναι στη διάθεση των πολιτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

Βρίσκεται στη συμβολή της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου (Π.Ε.Ο.Α – Κ) και του δρόμου προς το Πέραμα στην Λάκκα Καλογήρου.

 

Πρόκειται για έναν πολυχώρο “Αθλητισμού και Πολιτισμού” του Δήμου Μεγαρέων, που διαμορφώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και διαθέτει μία τεράστια κλειστή αίθουσα Εκδηλώσεων, απέραντο αύλειο χώρο και Αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως Γήπεδο Μπάσκετ, Ποδοσφαιρικό Γήπεδο 5 Χ 5 και Γήπεδο Βόλεϊ, αρκετό Πράσινο που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και επιπλέον  μεγάλο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (Πάρκινγκ). Ο Χώρος αυτός έχει έκταση 27 στρεμμάτων, είναι περιφραγμένος και  φυλάσσεται.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης για το έργο αυτό δήλωσε:

«Ένας αρκετά μεγάλος χώρος σε κομβικό σημείο, ανάμεσα στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο και αυτό εκπέμπει έναν συμβολισμό, για τον ενοποιημένο πλέον Δήμο μας, με ένα τεράστιο κτίριο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1979, παράμενε από τότε ανεκμετάλλευτος και σχεδόν αχρησιμοποίητος, παρ’ ότι από το 2004 είχε παραχωρηθεί στον Δήμο Μεγαρέων, ως χώρος “Πολιτισμού και Αθλητισμού”.

 

Ήταν λοιπόν για τη Διοίκησή μας ένα στοίχημα, για να αξιοποιήσουμε και τον χώρο και το κτίριο.

 

Έτσι λοιπόν με συντονισμένες προσπάθειες και πολλή εργασία από το προσωπικό του Δήμου, στο οποίο αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια, χρησιμοποιώντας μόνο  τα μηχανήματα και τα εργαλεία του Δήμου και ελάχιστα χρήματα για την αγορά κάποιων υλικών, από εγκαταλελειμμένος χώρος έγινε ένα στολίδι για το Δήμο μας και συνάμα ένας χρήσιμος πολυχώρος για Αθλητικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες.

 

Πρέπει δε να αποδοθούν τα εύσημα στον άμισθο Ειδικό Σύμβουλο του Δημάρχου κ. Γκιώνη Ευάγγελο, ο οποίος υπήρξε ο πρωτεργάτης και ο κινητήριος μοχλός στην όλη προσπάθεια. Τον ευχαριστώ θερμά.

 

Δεν σταματάμε όμως εδώ. Κάνουμε ενέργειες και προσπάθειες για περαιτέρω αξιοποίηση του χώρου, προκειμένου να τον καταστήσουμε σημείο αναφοράς ολόκληρης της Αττικής με την δημιουργία “Αγροτικού και Τεχνολογικού Πάρκου”.

 

""

""

""

Παρόμοια άρθρα

Back to top button