Αθ. Μπούρας: Συνάντηση στο Υπ. Παιδείας για τους μαθητές της Ν. Περάμου

Δελτίο τύπου του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής, Αθανάσιου Μπούρα:

Με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Γενικής Γραμματέως Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου κ. Γκίκα Αναστασίας με τη δικηγόρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νέας Περάμου κ. Χονδρίδου Ελπίδα παρουσία της Διευθύντριας της Γενικής Γραμματέως κ. Μπάρλα και φυσικά του κ. Μπούρα.

Το θέμα της συνάντησης ήταν το αίτημα των γονέων των μαθητών του ΓΕΛ Νέας Περάμου να ενταχθούν στην ειδική ρύθμιση για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των μαθητών της περιοχής που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, δεδομένου ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από το Νοέμβριο του 2017 με ανανεώσεις έως το Μάιο του 2020.

Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα με τη διαβεβαίωση από την πλευρά του Υπουργείου ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη διάταξη για την επιπλέον μοριοδότηση ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε μετά από προσωπικό αγώνα του κ. Μπούρα, ώστε όλοι οι μαθητές που ζουν σε περιοχές που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και από φυσικές καταστροφές να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Μπούρας είναι στο πλευρό τόσο των μαθητών που δίνουν τον δικό τους αγώνα για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όσο και των γονιών τους που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα παιδιά τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button