Μέχρι 23 Ιουνίου θα ανοίξει η γέφυρα Καρδατά με έγγραφη διαβεβαίωση

Στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την αναβολή ανοίγματος της γέφυρας Καρδατά, που πραγματοποιήθηκε εχθές, Πέμπτη 25 Μαΐου, από τον σύλλογο Οικισμός Λάκκα Καλογήρου, επαγγελματίες και κατοίκους του Δήμου Μεγαρέων, μεταξύ άλλων παρέστη – χωρίς πρόσκληση αλλά αυτοβούλως όπως ανέφερε – και ο βουλευτής Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Μπούρας. Ερωτηθείς και αφού ενεπλάκη στη συζήτηση και στα ερωτήματα και απόψεις που τέθηκαν και έλαβε θέση, δεσμεύτηκε ότι θα πράξει τα δέοντα για να λάβει από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου έγγραφη διαβεβαίωση για τον χρόνο κατά τον οποίον θα αποδοθεί η γέφυρα Καρδατά στην κυκλοφορία.

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 26 Μαΐου, ο Αθανάσιος Μπούρας έλαβε την ακόλουθη έγγραφη διαβεβαίωση η οποία αναφέρει τα κάτωθι:

Σύμβαση Παραχώρησης για τη «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα (Νόμος 3521/2007 – Α’ 269), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΘΕΜΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ (Α/Κ) ΜΕΓΑΡΩΝ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τεχνικού έχουν εγκριθεί και έχουν διάρκεια μέχρι 30/06/2023. Επί τόπου υπεργολάβος για λογαριασμό της VINCI μέλος της Κοινοπραξία ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Η μέχρι σήμερα καθυστέρηση οφείλεται στην ανάγκη εκτέλεσης εργασιών μετατόπισης των υπογείων δικτύων εκ μέρους του ΔΕΔΗΕ, οι οποίες, κατόπιν συνδρομής και του Δημάρχου Μεγαρέων, ξεκίνησαν και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με βάση το σημερινό προγραμματισμό και υπό την προϋπόθεση ολοκλήρωσης της μετατόπισης των δικτύων του ΔΕΔΗΕ το τεχνικό θα αποδοθεί σε κυκλοφορία το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023. Εφόσον ολοκληρώσει νωρίτερα η ΔΕΔΗΕ τις εργασίες μετατόπισης των δικτύων, το τεχνικό θα αποδοθεί νωρίτερα.
Παπάγου 25 Μαΐου 2023.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button