Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα-Ειδυλλία, Μέγαρα, πρωτοβουλία των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων για ευρεία συνεργασία σε Αθλητισμό, Πολιτισμό, Χωροταξία, Περιβάλλον

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 στο Δημαρχείο Ελευσίνας συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των Δημοτικών Συμβουλίων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, ΜάνδραςΕιδυλλίας και Μεγάρων, Γιώργου Τσόκα, Βασίλη Αγριμάκη, Παναγιώτη Τσάμου και Θωμά Κεφαλόπουλου αντίστοιχα με θέμα την διαμόρφωση πλαισίου διαδημοτικής συνεργασίας σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού, χωροταξίας και περιβάλλοντος.

Την πρωτοβουλία της συνάντησης είχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων κ. Θωμάς Κεφαλόπουλος έχοντας κατανοήσει την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα διαδημοτικής συνεργασίας όμορων δήμων σε θέματα τα οποία υπερβαίνουν τα διοικητικά όρια κάθε Δήμου.

 

Αναπτύσσοντας την πρότασή του ο κ. Κεφαλόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας οι οποίες ανπτύσσονται μεταξύ των γειτονικών Δήμων και επεσήμανε τις ευκαιρές και τις συνέργειες οι οποίες είναι δυνατόν να δημιουργηθούν ώστε να οφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες.

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας κ. Βασίλης Αγριμακης καλωσόρισε την πρωτοβουλία και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «Μέσω της συνεργασίας επιδιώκουμε αφενός να ανταλλάξουμε απόψεις αλλά και να προβούμε σε ουσιαστικές ενέργειες» …. προσθέτοντας ότι …. «τέτοιες κινήσεις δείχνουν το στίγμα των καλών προθέσεων και της διάθεσης προσφοράς. Μέσα από την συνεργασία και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζουν πια την κοινωνία μας μπορούμε να διαμορφώσουμε καταστάσεις υπέρ των Δήμων μας ανοίγοντας νέους δρόμους, αφενός για την καλή λειτουργία των Δήμων και αφετέρου για τις ανάγκες των κοινωνιών μας οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές»

 

Στο ίδιο κλίμα τοποθετήθηκαν και οι κ.κ. Γιώργος Τσόκας και Παναγιώτης Τσάμος οι οποίοι επεσήμαναν την σπουδαιότητα της υπερτοπικής συνεργασίας σε ζητήματα τα οποία αφορούν στην χωροταξία και το περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν είναι προφανές ότι ο οργανισμός ΟΡΣΑ κινείται με δικό του σκεπτικό και πολύ αργές ταχύτητες.

Τόνισαν επίσης την ανάγκη να προβληθεί η άλλη εικόνα της περιοχής η οποία εκτός των βιομηχανικών δραστηριοτήτων έχει και εκπληκτικά αξιοθέατα τα οποία οφείλεται να αναδειχθούν.

 

Κλείνοντας την συνάντηση οι Πρόεδροι αποφάσισαν την κατ’ αρχήν αλληλοενημέρωση για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και την ανάρτηση των προσκλήσεων στους δημοτικούς πίνακες ανακοινώσεων.

 

Στην συναντηση προσήλθε και χαιρέτισε την πρωτοβουλία ο δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Τσουκαλάς.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button