Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Δώσε κι εσύ φωνή στη Μουσική

Για πρώτη φορά φέτος, ο Δήμος Μεγαρέων συμμετέχει δυναμικά και υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής που έχει οριστεί η 21 Ιουνίου κάθε έτους – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου – και διαρκεί μέχρι και κάποιες ημέρες μετά.

Κάθε χρόνο, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις, που συμμετέχουν αφιλοκερδώς και με την συμπαράσταση των τοπικών αρχών κατακλύζουν ταυτόχρονα δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.α., παρουσιάζοντας χιλιάδες συναυλίες.

Εκδηλώσεις από κλασσική, κινηματογραφική, jazz, hip-hop, rock, dance μέχρι και παραδοσιακή μουσική λαμβάνουν χώρα δωρεάν για το κοινό, το οποίο έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικές όλων των ειδών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μεγαρέων προσφέρει δωρεάν στο κοινό μουσικές εκδηλώσεις σε τρία σημεία του δήμου:

Την Τρίτη 21 Ιουνίου σε 2 σημεία:

Πάχη με ρεπερτόριο παραδοσιακό-λαϊκό-έντεχνο

Πλατεία Φρειδερίκης (Λυτάρα) με ρεπερτόριο hip hop-ποπ-ροκ

Την Τετάρτη 22/6 στο θέατρο της Ν. Περάμου με ρεπερτόριο παραδοσιακό-κλασικό-έντεχνο και κινηματογραφική μουσική.

Το πνεύμα της γιορτής είναι να δώσει δύναμη και φωνή στους τοπικούς μουσικούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες κάθε είδους.

Συνολικά, και στα τρία σημεία του δήμου, συγκεντρώνει 15 συμμετοχές μουσικών σχημάτων, χορωδιών και μουσικών φορέων των Μεγάρων, της Ν. Περάμου και της Αθήνας.

Καλλιτέχνες και κοινό σε μια μεγάλη και μοναδική μουσική στιγμή: τη Γιορτή της Μουσικής! ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button