«Άσκηση επί χάρτου» Πολιτικής Προστασίας για πλημμυρικά φαινόμενα στον Δήμο Μεγαρέων

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων ενημερώνει για την άσκηση επί χάρτου αντιμετώπισης εκτάκτου φυσικού φαινομένου (πλημμύρα), που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στα Μέγαρα, την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου προσήλθαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία και παρέστησαν οι:

– Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης
– Ο Συντονιστής της άσκησης, Γκιώνης Ευάγγελος, Υποστράτηγος ε.α. άμισθος ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Πολιτικής Προστασίας
– Ο κ. Κώστας Φυλακτός, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
– Εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεγάρων, Αντιπύραρχος κ. Δημήτρης Καϊάφας, ο Υποδιοικητής Αντιπύραρχος κ. Αρτινιός Γεώργιος και Ανθυποπυραγός κ. Ρόκκας Νικόλαος
– Εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, επικεφαλής ο Ταξίαρχος κ. Κωστούλας, Δντής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ο Διοικητής Α.Τ. Μεγάρων Αστυνόμος Α΄κ. Βανάκας Δημήτριος, ο Υποδιοικητής Υπαστυνόμος Β΄κ. Εξαρχος Γεώργιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας Αττικής κ. Παπαγγελής, ο Υπαστυνόμος Α΄Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Μεγάρων κ. Σελλάς Ανδρέας
– Εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου Κορίνθου, ο Λιμενάρχης Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Κοντός Παναγιώτης, ο Υπολιμενάρχης Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Λιάκος Αντώνιος και η Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Ζουμπού Θεοδώρα, Προϊσταμένη του Γραφείου
– Εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού, ο Λοχαγός κ. Αντίοχος Ανδρέας
– Εκπρόσωπος της Αυτοτελούς Δνσης Πολιτικής Προστασίας Αττικής κ. Χαχλάκης Αναστάσιος
– Εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής Κα. Σκεμπέ
– Εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ κ. Χρήστος Μαλτέζος
– Εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων Μεγάρων, Δανιήλ Κουτουλίδης και Μαρία Κιτσαή του Ο.Ε.Μ, Λάγιος Χρήστος και Παπαβασίλης Ευάγγελος του Σ.Ε.Δ και Κατερινίτσας Αντώνιος και Πέττα Ακριβή της Εθελοντικής Ομάδας ΚΟΥΡΟΣ
– Ο Δ/ντής της Δ.Τ.Υ κ. Κώστας Κάμπαξης, η κ. Αγάπη Ιωαννίδου και Βαλτά Αθηνά
– Η Δ/ντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Λένα Τανή, ο κ. Δημήτρης Παπαγιάννης
– Ο Δ/ντής ΚΑΠΕΣ κ. Δημήτριος Πρωτόπαππας
– Και εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι κ.κ. Ανδρέας Αντωνάκος και Σταμπολιάδης Φοίβος ως Παρατηρητές της Άσκησης.

Η άσκηση είχε διάρκεια τριών ωρών και το σενάριο προέβλεπε την αντιμετώπιση προαναγγελθέντος φυσικού φαινομένου (πλημμύρας) στην περιοχή Αιγειρουσών του Δήμου Μεγαρέων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης αμέσως μετά το πέρας της Άσκησης δήλωσε:
«Σήμερα εδώ στον Δήμο μας έλαβε χώρα μία άσκηση επι χάρτου, για την αντιμετώπιση εκτάκτου πλημμυρικού φαινομένου, η οποία γίνεται για πρώτη φορά στην Ελληνική επικράτεια σε συνεννόηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έδωσαν το παρόν με εκπροσώπους τους και με ιδιαίτερη προσοχή συνεργάστηκαν στην εκτέλεση του σεναρίου της άσκησης με άριστο συντονισμό από τον φίλο και συνεργάτη, άμισθο ειδικό Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Υποστράτηγο ε.α. κ. Βαγγέλη Γκιώνη.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση και να τους συγχαρώ, για τον βαθμό ετοιμότητος και την ικανότητα άμεσης αντιμετώπισης εκτάκτων καιρικών φυσικών φαινομένων στην προκειμένη περίπτωση της πλημμύρας, που προέβλεπε το σενάριο.

Σε λίγες ημέρες θα γίνει άσκηση με την συμμετοχή και των απαραιτήτων μέσων (οχημάτων κλπ) στην περιοχή του Αλεποχωρίου. Οι ασκήσεις αυτές έχουν στόχο την καλύτερη προετοιμασία του Δήμου και όλων των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση των κινδύνων από έκτακτα καιρικά φυσικά φαινόμενα έτσι ώστε σε ενδεχόμενο πραγματικό φυσικό φαινόμενα η συνεργασία όλων των φορέων να είναι καλά σχεδιασμένη για την προστασία της υγείας και της ζωής των πολιτών».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button