Συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων

Την Πέμπτη 5 Απριλίου 2018, ώρα 12:00 το μεσημέρι συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, το Τοπικό Συντονιστικό Οργανο (ΣΤΟ) της Πολιτικής Προστασίας, στο Δημαρχείο Μεγάρων, με αντικείμενο συζήτησης αφ’ ενός τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου και αφ’ ετέρου τον προγραμματισμό και την προετοιμασία για αντιμετώπιση καταστάσεων της θερινής περιόδου. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Φυλακτός, ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Φωτίου, από την Δ.Τ.Υ. του Δήμου ο κ. Κωνσταντίνος Κάμπαξης, εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού, ο κ. Αντύπας Αντώνιος εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Μεγάρων, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Μεγάρων, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Μεγάρων, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Μεγάρων, εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων (Κούρος, ΣΕΔ, ΟΕΜ). Εκ μέρους του Διοικητού της Πυροσβεστικής επισημάνθηκε η άψογη συνεργασία με το Δήμο και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, που συνεργάζονται για την αντιμετώπιση των όποιων δυσμενών εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Αναφερόμενος στην πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου 2017, τόνισε την ουσιαστική βοήθεια και συνεργασία με το Δήμο, την Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής, τις δυνάμεις του Στρατού και τις εθελοντικές ομάδες. Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία όλων των φορέων και Υπηρεσιών, που εμπλέκονται
στην αντιμετώπιση ζητημάτων, που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας, τους οποίους και συνεχάρη, επεσήμανε την θετική παρέμβαση όλων και την θετική αντιμετώπιση των γεγονότων των πλημμυρών της 15ης Νοεμβρίου 2017 στη Νέα Πέραμο, ιδιαίτερα των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, του Στρατού και τους Εθελοντές, είπε δε πως θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες προληπτικές εργασίες και ενέργειες στο άμεσο μέλλον κι ευχήθηκε “να πάνε όλα καλά κι εφέτος θεού θέλοντος, να μην υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα και προφανώς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, θα συνεχίσει με υπευθυνότητα να εργάζεται έτσι ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρίσκονται σε εγρήγορση κι ετοιμότητα κατά τη θερινή περίοδο” επισημαίνοντας και υπογραμμίζοντας “ότι όλα είναι θέμα Οργάνωσης και Συντονισμού” για να προλαμβάνονται τα χειρότερα καταλήγοντας “καλύτερα το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν”.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button