Άρθρο της ομάδας πολιτών Μας Νοιάζει

Στο ξημέρωμα του νέου έτους οι σκέψεις μας είναι στην κατανόηση μα και στις προϋποθέσεις προς την ενότητα. Επόμενος και οι ευχές μας είναι σαφώς προς τα εκεί εφόσον η ενότητα αποτελεί απαραίτητη συνθήκη προς την εξέλιξη του ατόμου και κατά συνέπεια της ίδιας της κοινωνίας.

Η ενότητα είναι έκφραση είναι προϊόν της συνειδητότητας του ατόμου που περνά από το στενό εγώ στο πλατύ εμείς χωρίς να χάσει την ατομικότητα του. Κοινοί στόχοι κοινά οράματα όπου για την επίτευξή τους απαιτείται και κοινή συνεισφορά μέσα όμως από τις ιδιαιτερότητες και ικανότητες του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Είναι το αεί προσδοκώμενο και επιμελώς κατακερματιζόμενο της νεοελληνικής πραγματικότητας <<ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση>>.

 Σκέφτηκες αλήθεια γιατί δεν χρησιμοποίησαν ποτέ αυτή τη χρυσή συνταγή οι αχαρακτήριστοι της εκάστοτε εξουσίας εδώ και δεκαετίες περιοριζόμενοι μόνο στην αναφορά της και όχι πολύ συχνά? Η απάντηση είναι αρκετά απλή και καθόλου εφησυχαστική, διότι η φαυλοκρατία, θυγατέρα του πολιτικαντησμού έχει τους δικούς της κανόνες που βρίσκονται σε κατά μέτωπο σύγκρουση με τους κανόνες της προόδου και της ευημερίας του ανθρώπουπολίτη, της κοινωνίαςέθνους.

Κατ αρχήν η φαυλοκρατία, η οποία διατηρεί επιμελώς τα χαρακτηριστικά της, δημιούργησε τον πολίτη – πελάτη όχι μόνο για να κάνει τις δουλειές της όπως θέλει, ανενόχλητη αλλά και για να δημιουργήσει συνενόχους στην καταστροφική πορεία της ώστε να έχει και κάποιο άλλοθι.

 Ένας ακόμα λόγος, όπου είναι γενεσιουργός αιτία των πάρα πάνω, είναι σαφώς η αδιαφορία, τουλάχιστον, για την οποιαδήποτε ευημερία του λαού σε όλα τα επίπεδα. Φτιάχνει ανθρώπους δυστυχισμένους, ανθρώπους φοβισμένους και άρα αδύναμους, φυσικά για να τους ελέγχει αποτελεσματικά. Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε καθημερινά δεν χρειάζεται καμία αναφορά σε αυτά, είμαστε όλοι ή <<σχεδόν όλοι>> κοινωνοί της σήψης όπου κατάντησε MODUSVIVENTI  πια, φευ !.

Η κινούμενη άμμος του πολιτικαντησμού έγινε αδηφάγος, μας θέλει όλους μέσα.

Ο πολιτικαντισμός όμως έχει ακόμα μια θυγατέρα το ίδιο άσχημη και καταστροφική, γεννήθηκαν μαζί. Το όνομα της, διχόνοια ! η αποστολή της, διαίρει και βασίλευε!. Μόνιμη πια κατάρα του έθνους απέτρεψε και αποτρέπει κάθε προκοπή όπως και να ορίσει κανείς την προκοπή αυτή, εισέβαλε εντέχνως στο μυαλό κάθε ανθρώπου δημιουργώντας τεχνητές διαφορές. Ανάμεσα στα διάφορα μικρομάγαζα που έστησε έκαστος πολιτικάντης με κάθε λογής ψευτοιδεολογήματα και βαμμένες επιγραφές με κάθε λογής χρώματα, σχήματα και ονόματα, έχει και αυτή τα δικά της τέκνα. Άλλος ένας λόγος λοιπόν που τα τείχη του καθενός δεν πέφτουν αλλά κτίζονται μεγαλύτερα και σε αυτή την περίπτωση ο λόγος είναι ¨σοβαρός¨!.

Τα αποτελέσματα τα καμώματα και αυτής της γεροντοκόρης τα βιώνομαι και αυτά καθημερινά και ουδείς λόγος αξίζει να γίνει και για αυτά , όλοι ξέρουμε όλοι βλέπουμε και κάποιοι έζησαν και στο παρελθόν τα ¨μεγαλεία¨ της !

Είναι σαφές λοιπόν ότι η εξουσία για να παραμείνει <<ως εξουσία>> μας θέλει έτσι για πάντα. Είναι προφανές ότι ο μεγάλος της εχθρός είναι η ενότητα, τρέμει μπροστά στο μεγαλείο της δικής μας θυγατέρας που τα γεννήματα της θα είναι πολύ περισσότερα και ωφέλιμα από τα δικά της.

Γκρεμίζουμε λοιπόν και αυτά τα μικρομάγαζα των θρασύτατων πολιτικάντηδων που μας κρατούν χωριστά ενάντια στην πρόοδο μας ενάντια στην ευτυχία μας.

 Επιτέλους πότε θα εγερθούμε από την λήθη? Πότε θα αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο την οδυνηρή πραγματικότητα του σήμερα που οδηγεί σε φρικτότερο αύριο ? πότε θα φτιάξουμε τον νέο άνθρωπο? Τον άνθρωπο της θέλησης τον άνθρωπο που κάθε μέρα προσπαθεί να γίνει καλύτερος τόσο σε πνευματικό όσο και σε σωματικό επίπεδο, τον άνθρωπο του σήμερα που βαδίζει συγκροτημένα στο σίγουρο αύριο του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button