Σεμινάριο Κοσμήματος από Ανακυκλώσιμα Υλικά

Κύκλος 6 μαθημάτων από Παρασκευή 25 Ιανουαρίου έως Παρασκευή 1 Μαρτίου.
Αντικείμενα από την καθημερινότητά μας που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους και δείχνουν να έχουν χάσει κάθε χρηστική αξία, θα διαπιστώσουμε ό,τι κάθε άλλο παρά “άχρηστα” μπορούν να είναι τελικά! 
Στο σεμινάριο θα δούμε πως με λίγη φαντασία και εφευρετικότητα ένα κατά τα φαινόμενα”σκουπίδι”…, μπορεί να μετατραπεί σε κόσμημα, συμβάλλοντας παράλληλα θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος. 
Πλαστικό, χαρτί, λάστιχο & αλουμίνιο θα αποτελέσουν το μέσο για την υλοποίηση της ιδέας μας και θα μεταποιηθούν σε φορέσιμα αξεσουάρ. 
Για την συμμετοχή στο σεμινάριο δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Φωτογραφίες με δείγματα μπορείτε να δείτε στο link.

Υλικά

Στο πρώτο μάθημα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου θα φτιάξουμε βραχιόλια, με χαρτί από εφημερίδες και περιοδικά.
Θα χρειαστούμε:
o 1 παλιό περιοδικό ή εφημερίδα 
o 1 κόλλα ντεκουπάζ (από οποιοδήποτε χρωματοπωλείο ή κατάστημα με είδη χειροτεχνίας)
o 1 πινελάκι ζωφραφικής
o 1 παλιό πανάκι 
Τα υπόλοιπα υλικά που θα χρειαστούμε κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, θα δοθούν στο τέλος της πρώτης μας συνάντησης. 

Εισηγήτρια

Μαρία Δεληβοριά
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε σχέδιο & κατασκευή χειροποίητου κοσμήματος στο Ι.Ε.Κ. Γαλατσίου (2003 – 2005). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κατασκευής κοσμήματος από φελτ, ρητίνες και πλέξιγκλας καθώς και την τεχνική του χαμένου κεριού για χυτό κόσμημα. Τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει σε ελεύθερα εργαστήρια τεχνικές αργυροχοΐας & εναλλακτικό κόσμημα από φελτ, παπιέ μασέ, ύφασμα & ανακυκλώσιμα υλικά. Από το 2005 έως σήμερα σχεδιάζει και κατασκευάζει κοσμήματα από μέταλλο σε συνδυασμό με μη παραδοσιακά υλικά.Το 2012 ξεκινά το δικό της εργαστήριο στην Αθήνα εν ονόματι m e t a ll o, που λειτουργεί παράλληλα και ως χώρος σεμιναρίων κατασκευής κοσμήματος.

—πληροφορίες/ εγγραφές τηλ.6936701384
[email protected]
ή μήνυμα στο Facebook "Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάρων ο Θέογνις"

Παρόμοια άρθρα

Back to top button