Αποδεκτή από τον Υπ. Υγείας έγινε η πρόταση τροπολογίας Γ. Κώτσηρα για το Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας έγινε η πρόταση τροπολογίας του βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργου Κώτσηρα για δυνατότητα επαναλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων.

Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας, συνεχίζοντας την διαρκή προσπάθεια του για εξεύρεση λύσης στο σοβαρό θέμα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Μεγάρων, πρότεινε την τροποποίηση της υφιστάμενης διάταξης για τα Κέντρα Υγείας, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει άμεσα.

Με παρέμβασή του στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής ζήτησε, την προσθήκη τροπολογίας και επέκταση του άρθρου 41 παρ. 1 ν.4058/2012, και στις περιοχές όπου έχουν εξαντληθεί οι υποψήφιοι επικουρικοί ιατροί από τους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς καταλόγους των υγειονομικών περιφερειών της χώρας, ώστε έτσι να αντιμετωπιστούν έκτακτες περιστάσεις υπολειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως συμβαίνει στο Κ.Υ. Μεγάρων.

Ο υπουργός αποδέχθηκε την αναγκαιότητα της προτεινόμενης τροποποίησης και ανέφερε ότι στόχος είναι να ενσωματώσει στο υπό συζήτηση ν/σ την πρόταση αυτή, ώστε να δοθεί διέξοδος προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Κ.Υ. μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος του προσωπικού.

Ο κ. Κώτσηρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα νομικής απεμπλοκής από το υπάρχον πρόβλημα και η, κατ’ εξαίρεση και σε οριακές περιπτώσεις όπως αυτής στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, δυνατότητα σε ιδιώτες ιατρούς να παράσχουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στο Κ.Υ. προς αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Έτσι το Κέντρο Υγείας θα μπορεί να επαναλειτουργήσει μέχρι να επιλυθεί και οριστικά το θέμα με το ιατρικό προσωπικό.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button