Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «πόθεν έσχες» και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Γ. Κώτσηρας: Εκσυγχρονίζουμε τη νομοθεσία για το «πόθεν έσχες» και ενισχύουμε το δικονομικό «οπλοστάσιο» των Ευρωπαίων εντεταλμένων εισαγγελέων

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για το «πόθεν έσχες» και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, όπως ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου. Με το νέο νομικό πλαίσιο συστηματοποιείται και εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία για το «πόθεν έσχες», ενώ παράλληλα ενισχύεται το δικονομικό «οπλοστάσιο» των Ευρωπαίων εντεταλμένων εισαγγελέων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και οικονομικών συμφερόντων – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας», ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο το οποίο λύνει ζητήματα, συστηματοποιεί τη νομοθεσία στο κρίσιμο ζήτημα της νομοθεσίας περί «πόθεν έσχες», εκσυγχρονίζει το νομικό πλαίσιο και αναβαθμίζει την ποιότητα ελέγχου, διευκολύνοντας έτσι το ελεγκτικό έργο των αρμόδιων αρχών.

«Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δίνεται ένα πολύ σημαντικό στίγμα αναφορικά με την ενίσχυση της εξωστρέφειας του εθνικού νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος, της ευρωαπάτης, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφεια της χώρας μας σε επίπεδο ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, που σχετίζονται με αυτούς τους στόχους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κώτσηρας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button