Ήταν όλοι εκεί… για τη ΝΕΜ

Κάλεσμα όλων των φορέων της Κεντρικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συζήτηση προκειμένου να εξεταστούν το μέλλον και οι προοπτικές της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος στο υψηλότερο μπασκετικό επίπεδο της χώρας απηύθυνε ο πρόεδρος Γιάννης Βασιλείου και το ΔΣ της ομάδας.

Η συνάντηση όλων των φορέων, Δήμου Μεγαρέων, Αντιπεριφέρειας και Βουλευτών Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα, Πέμπτη 13 Ιουνίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων. Αποτέλεσε γεγονός που για πρώτη φορά συμβαίνει στην ιστορία της ομάδας και από το εύλογο και μεγάλο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων καταδεικνύεται το μέγεθος αλλά και η ποιότητα του αθλητικού προϊόντος του οργανισμού που καλείται ΝΕΜ.

Παρόντες ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Χατζής, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σάλτας, ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Μήτσος, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Νικολάου, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κύριοι Σπύρος Κορώσης, Σωτήρης Πιλίλης, Άγγελος Μακρυγιάννης, ο τέως δήμαρχος Μεγαρέων και επικεφαλής της Ένωσης Πολιτών Γρηγόρης Σταμούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κολλιαλής, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΝΕΜ Θανάσης Ζάλης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Θανάσης Μπούρας, ο γραμματέας της Βουλής Ευάγγελος Λιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κλεάνθης Βαρελάς, ο πρώην πρόεδρος του Ηρόδωρου Σπύρος Τσιούνης, ο γενικός αρχηγός και προπονητής Γιώργος Μάνταλος, οι συνάδελφοί του προπονητές, παίκτες, φίλοι, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, υποστηρικτές και μέλη του ΔΣ της ΝΕΜ.

Κοινό τόπο και χώρο στον διάλογο έδωσε ο coach Μάνταλος με τις εξής παραδοχές:

1. Η ΝΕΜ είναι μία από τις 20 καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα με μεγάλη προβολή στα ΜΜΕ, γεγονός το οποίο προσδίδει αξία στον Δήμο Μεγαρέων και στην πόλη των Μεγάρων, αφού απορτελεί μία από τις καλύτερες πηγές εξωστρέφειας.
2. Η ομάδα βρίσκεται σε δίλημμα και σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και γι΄ αυτόν τον λόγο χρειάζεται μία συλλογική και ομόφωνη απόφαση.
3. Η ΝΕΜ εκφράζει τα Μέγαρα και είναι τα Μέγαρα. Διότι αυτό το «θαύμα» συνέβη με τη βοήθεια της πόλης και της ανιδιοτελούς προσφοράς επιχειρηματιών και ανιδιοτελών φίλων την πόλης.
4. Η ΝΕΜ έχει ανάγκη από υποδομές και χρηματοδότηση. Να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει ανακοινώσει ήδη το roster (σύνθεση παικτών) για τη νέα χρονιά και το οποίο καλύφθηκε και αξίζει περί τα 200.000 ευρώ. Ένα roster που θα οδηγήσει τη ΝΕΜ στην Α1.
5. Η ΝΕΜ θα προσπαθήσει να «ανέβει» στην Α1 και θα «ανέβει».
6. Η ΝΕΜ έχει μηδέν ευρώ χρέος παρά τα έξοδά της, τα οποία ανέρχονται στα 405.000 ευρώ. Κι αυτό επιτυγχάνεται με πολύ καλό μάρκετινγκ και μάνατζμεντ (marketing and management), αφού είναι πρωταθλήτρια στη διαχείριση των οικονομικών της.
7. Η ΝΕΜ ευχαριστεί όλους όσοι παρευρέθηκαν στη συζήτηση και παραδέχθηκε πως πολλοί από αυτούς έχουν ανταποκριθεί στην κάλυψη των αναγκών της. Αλλά τώρα η ομάδα χρειάζεται «το κάτι παραπάνω» χωρίς όμως αυτό να φέρει φίλους σε δύσκολη θέση.
8. Η ΝΕΜ είναι ένα αθλητικό προϊόν που παράγει αθλητικό ήθος, αγωνιστικό ύφος και αξίζει, καθώς και πρέπει να στηριχτεί, τόσο από την κοινωνία των Μεγάρων, όσο και από τις επιχειρήσεις. Στηρίζοντας τη ΝΕΜ, στηρίζεται και διαφημίζεται η κάθε επιχείρηση που το κάνει. Η ΝΕΜ είναι και τηλεοπτικό προϊόν με πανελλαδικής εμβέλειας τηλεθέαση.
9. Η ΝΕΜ είναι αυτόνομη κατά ένα μεγάλο ποσοστό αλλά η προσπάθεια ανόδου στην Α1 κατηγορία απαιτεί ένα ακόμα «οικονομικό μαξιλάρι» 100-150.000 ευρώ το οποίο πρέπει να καλυφθεί με κάθε τρόπο. Κάθε βοήθεια και προσφορά με κάθε τρόπο είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης αφού εξήρε την πορεία της ομάδας, την προσπάθεια και το έργο των συντελεστών της, συμφώνησε με τις ως άνω παραδοχές και δεσμεύτηκε εκ μέρους της Διοίκησης να βοηθήσει την ομάδα με όποιον τρόπο είναι δυνατόν, αφού όμως ξεκαθάρισε εξ΄αρχής ότι τα οικονομικά του Δήμου δεν αφήνουν προς το παρόν κανένα απολύτως περιθώριο για άμεση χρηματική βοήθεια. «Θα γίνουν όμως όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για εξεύρεση χορηγιών και άλλες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε και επιστολή στήριξης προς την ομάδα της ΝΕΜ του αντιδημάρχου Σταμάτη Γεωργακή.

Ο επικεφαλής της Νέας Δύναμης Σπύρος Κορώσης «μιλώντας ως φίλος και πρώην στέλεχος της ομάδας και όχι ως επικεφαλής», όπως ανέφερε, έθεσε το ερώτημα «αν υπάρχει διάθεση από τη Διοίκηση να βοηθήσει». Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σάλτας έθεσε αφοπλιστικά ερωτήματα επισημαίνοντας ότι πρέπει να πειστεί η κοινωνία και να γίνει λαϊκή απαίτηση η βοήθεια προς τη ΝΕΜ. Ο τέως δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης τόνισε ότι η ΝΕΜ έχει μακρά πορεία με στέρεες βάσεις που ξεκινούν από τον Θανάση Ζάλη «που είναι και παρών», ανέφερε. «Η ΝΕΜ έχει αντίστοιχη πορεία με αυτήν του Βύζα του παρελθόντος που έκανε τα Μέγαρα παντού γνωστά και άρα οφείλουμε να τη στηρίξουμε όλοι» κατέληξε. Στον κ. Σταμούλη απάντησε ο Δήμαρχος λέγοντας «πως από την αντιπολίτευση όλοι μπορούμε να πλειοδοτούμε με ευκολία, αλλά τα οικονομικά του Δήμου είναι σε κρίσιμη κατάσταση». Ο επικεφαλής του συνδυασμού ΝΑΙ στην Ελπίδα, Σωτήρης Πιλίλης, επεσήμανε ότι η πορεία της ΝΕΜ δεν είναι «θαύμα», αλλά πραγματικό αποτέλεσμα ποιοτικής και σκληρής δουλειάς που αξίζει τη στήριξη όλων. Ο επικεφαλής των Όμορφων Πόλεων Άγγελος Μακρυγιάννης εντόνως είπε ότι «πρέπει να βάλουμε ΟΛΟΙ το χέρι βαθιά στην τσέπη».

Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βαρελάς, όσο και οι βουλευτές κύριοι Μπούρας, Κώτσηρας και Λιάκος αναγνώρισαν τα θετικά ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της ΝΕΜ αφήνοντας με τις τοποθετήσεις τους να εννοηθεί ότι η βοήθεια που θα παράσχουν προς την ομάδα μέσω της ιδιότητάς τους και στο μέτρο που τους αναλογεί και είναι δυνατόν, θα είναι δεδομένη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν πολλά περιστατικά και γεγονότα για τα οποία όλοι στην αίθουσα κατάλαβαν ποιοι και κατά πόσο – κατά καιρούς – έχουν βοηθήσει και εξακολουθούν να βοηθούν τη ΝΕΜ. Αυτό όμως που σίγουρα έγινε κατανοητό σε όλους είναι ότι η ΝΕΜ θα «ανέβει» στην πολυπόθητη μεγάλη κατηγορία της Α1 του μπάσκετ, αλλά τη δεδομένη στιγμή πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Στο «τέλος της ημέρας» η πρωτοβουλία αυτή άφησε μία ευχάριστη διάθεση και γεύση σε όλους γιατί πέρα από τα όσα ακούστηκαν, για πρώτη φορά ήταν όλοι εκεί… για τη ΝΕΜ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button