«Απαράδεκτο το σχέδιο εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας»

Σε αναβρασμό βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό η τοπική κοινωνία της Ελευσίνας αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής με αφορμή το απαράδεκτο σχέδιο «εξυγίανσης» για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπως αναφέρει δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αττικής του «ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής» το οποίο στη συνέχεια αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας τα τελευταία 15 χρόνια έχουν καταστεί έρμαιο άστοχων επιλογών από τους κρατούντες αλλά και από τους ιδιοκτήτες, βιώνοντας συνθήκες εξαθλίωσης.
Και όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν, κρατούν «ζωντανά» και λειτουργικά τα Ναυπηγεία καταθέτοντας την τεχνογνωσία τους στην ναυπήγηση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Τις προηγούμενες μέρες κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο Νόμου με τίτλο «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας». Ως αντιπροσωπευτικός πολιτικός φορέας της Δυτικής Αττικής, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι βρισκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Συμφωνώντας και εμείς πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, κυβέρνηση, κόμματα και νέος ιδιοκτήτης, οφείλουν ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ αλλά και να συμπεριλάβουν τρία (3) προαπαιτούμενα στο Νομοσχέδιο για την εξυγίανση και την διάσωση των Ναυπηγείων:

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ:
– Η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων
– Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας
– Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Γνωστοποιούμε ότι αποστείλαμε επιστολή προς τον Πρόεδρο μας κ. Ανδρουλάκη Νίκο, τον Γραμματέα κ. Σπυρόπουλο Ανδρέα αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός μας, ζητώντας τους να αντιδράσουν και να εν κατακλείδι να μην ψηφίσουν ένα Νομοσχέδιο εάν σε αυτό δεν θα περιλαμβάνονται τα τρία (3) προαπαιτούμενα που αναφέρουμε παραπάνω.

Γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ να αφουγκραστεί τις αντιδράσεις των εργαζομένων και την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών της Δυτικής Αττικής, απέναντι σε ένα Νομοσχέδιο που έτσι όπως προωθείται από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Ανάπτυξης λειτουργεί σε βάρος των εργαζομένων και όταν εφαρμοστεί θα δημιουργήσει «εργασιακή ζούγκλα».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αττικής

Παρόμοια άρθρα

Back to top button