Απάντηση Σταμούλη για θέμα ΧΥΤΥ στον Ι. Μαρινάκη

Σχετικά με το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από την αντιπολίτευση, η οποία μόνο θόρυβο κάνει, μη γνωρίζοντας ασφαλώς, ότι το καλό δεν κάνει θόρυβο, αλλά ο θόρυβος κάνει κακό για την δήθεν δημιουργία ΧΥΤΥ στα λατομεία Σταμέλου στα Μέγαρα, ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δίνει αποστομωτική απάντηση στον πρώην Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρινάκη, η οποία έχει ως εξής:

«Οι Γκαιμπελίστικες μέθοδοι του κ. Μαρινάκη.
Είναι γνωστόν τοις πάσι, ότι ο κ. Μαρινάκης, συχνά- πυκνά χρησιμοποιεί γκαιμπελίστικες μεθόδους κατά των αντιπάλων του. Δηλαδή λέγει ψέματα συχνά, σκεπτόμενος ότι όσο μεγαλύτερα τόσο καλύτερα και ρίχνε ρίχνε λάσπη, στο τέλος κάτι θα μείνει.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Μαρινάκη, έχει μείνει 80 χρόνια πίσω. Τότε έπιαναν αυτά τα κόλπα, σήμερα όμως όχι. Και ακόμα χειρότερα γι` αυτόν, που δεν έχει ακόμα κατανοήσει, πως το ψέμα έχει κοντά πόδια και πως στο γυαλί δεν κολλάει η λάσπη.

Και πως μπορεί κανείς, να πάρει στα σοβαρά αυτόν τον άνθρωπο, όταν γράφει:
«Αποδεικνύεται ότι ο κ. Σταμούλης, έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις με στελέχη του ΕΔΣΝΑ για την κατασκευή ΜΕΒΑ στα Μέγαρα και δεν έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο!»
(Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΓΑΡΩΝ, σελ 4, 27 Οκτωβρίου 2018).

Γράφει με άλλα λόγια, ότι ο Δήμαρχος ενεργεί εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ υπάρχει σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην κ. Χοροζάνη), δηλαδή έχει ψηφίσει και ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης, για δημιουργία ΜΕΒΑ (Μονάδα Επεξεργασίας ΒιοΑποβλήτων) στα Μέγαρα και εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο για τα περαιτέρω.(Απόφαση 119/ 11-9-2015).

Με άλλα λόγια ο κ. Μαρινάκης έχει ψηφίσει την δημιουργία ΜΕΒΑ στα Μέγαρα, έχει εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο, να έρθει σε διαπραγματεύσεις με τον ΕΔΣΝΑ και μετά τον κατηγορεί, επειδή συζητάει για το θέμα αυτό.
Τι να υποθέσει κανείς;
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο;

Δεν γνωρίζει τι ψηφίζει; (πολύ πιθανόν γι` αυτό και κατάντησε το Δήμο εκεί, που τον άφησε επί Δημαρχίας του).

Το γνώριζε και το έγραψε εν γνώσει του, για το τεράστιο αυτό ψέμα; (Επίσης πολύ πιθανόν, αφού είναι γνωστή η τακτική του να χρησιμοποιεί ψέματα ως πολιτική πράξη, εφαρμόζοντας τακτική Γκαίμπελς, η οποία όμως είναι πλέον παρωχημένη και ξεπερασμένη).

Απ` αυτό το γεγονός καταλαβαίνει κανείς και όλα τα υπόλοιπα, που λέει για τον ΧΥΤΥ. Και δυστυχώς, αυτόν τον άνθρωπο ακολουθεί κατά πόδας και ο άλλοτε σοβαρός πολιτικός κ. Μπερδελής Γιώργος, εκλιπαρώντας ίσως, για το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μαρινάκης κρίνοντας εξ` ιδίων τα αλλότρια, νομίζει πως όλοι είναι σαν κι αυτόν, που έστειλε έγγραφο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και ζητούσε να στείλουν τους τσιγγάνους του Χαλανδρίου στα Μέγαρα ή που έγραψε, πως δεν έχει αντίρρηση, να γίνει χώρος ιχθυοκαλλιεργειών η περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Και σαφέστατα δεν πρέπει, να ξεχνάει κανείς, ότι επί Διοίκησης κ. Μαρινάκη, έγιναν τα εξής τραγικά για το Δήμο μας, τα οποία σαφέστατα είναι πρόσφατα και όλοι οι πολίτες τα
θυμούνται:
– Έφυγε η Εφορία.
– Λειτούργησαν τα πλευρικά διόδια στην Πάχη και στη Νέα Πέραμο.
– Έγινε ΦΕΚ η απόφαση για δημιουργία του αγκυροβολίου στην Πάχη (2011).
– Έφυγε το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
– Έγινε η χωροθέτηση για τις ιχθυοκαλλιέργειες και στήθηκαν οι κλωβοί.
Ενώ επί διοίκησης Σταμούλη δεν κατάφεραν, να επιβάλουν κάτι άσχημο και επιβλαβές για το Δήμο, παρότι το προσπάθησαν πολύ, αλλά η αντίδραση, η μεθόδευση και οι κατάλληλοι κάθε φορά χειρισμοί της Διοίκησης Σταμούλη, κατόρθωσαν να το αποτρέψουν.
– Προσπάθησαν να δημιουργήσουν Ορυχεία Βωξίτη, χωρίς αποτέλεσμα.
– Προσπάθησαν να κλείσουν Αστυνομικά Τμήματα, χωρίς αποτέλεσμα.
– Προσπάθησαν να κλείσουν το Γραφείο ΕΛΤΑ της Νέας Περάμου, χωρίς αποτέλεσμα.

Απεναντίας επί Διοίκησης Σταμούλη :
– Ήρθε Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ).
– Κάνουν δράσεις οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων (Ο.Π.Κ.Ε).
– Ήρθαν τα Συνεργεία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής στον χώρο του ΚΤΕΟ.
– Τμήμα του Υπουργείου Υποδομών θα έχει πλέον έδρα τα Μέγαρα.
– Λειτουργεί για πρώτη φορά Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) για όσους δεν έχουν καταφέρει να πάρουν απολυτήριο Γυμνασίου.
– Λειτουργεί ο θεσμός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).

Κατά τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο, θα αντιμετωπιστεί και το θέμα ΧΥΤΥ. Εξάλλου αυτή η Διοίκηση γνωρίζει, πώς να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις και το έχει αποδείξει με τα παραπάνω θέματα αλλά και με την αντιμετώπιση των θεομηνιών όπως τις πλημμύρες και την τεράστια πυρκαγιά της Κινέτας.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button