Μέγαρα-Ν.Πέραμος Νέο ξεκίνημα: Κατάσχεση στο «Νοικοκυρεμένο» Δήμο μας

Ηχηρό ράπισμα από την κ. Δούρου δέχθηκε ο κ. Σταμούλης μέσω ΕΥΔΑΠ.
Η κ. Δούρου στο άκουσμα της κατηγορίας του κ. Σταμούλη εις βάρος της ότι ψεύδεται με αυτά που αναφέρει στην ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ στα Μέγαρα στις 3/10/2018, αντέδρασε άμεσα.
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι αφενός δεν έγινε δεκτό το αίτημα του για συνάντηση μαζί της και αφετέρου αμέσως μετά ενεργοποιήθηκε η κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ εις βάρος του δήμου για το χρέος της ΔΕΥΑΜ.
Θυμίζουμε ότι η διοίκηση του δήμου πήρε την αρ. 306/28-11-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ενέκρινε την αναδοχή του χρέους της ΔΣΕΥΑΜ προς τις ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, χωρίς να έχει στα χέρια της κανένα εχέγγυο από την Κυβέρνηση για την απόδοση του ποσού το οποίο φτάνει σήμερα στα 11.000.000 ευρώ!
Σε αντίστοιχη ερώτηση μας γι΄αυτό το θέμα ο κ. Σταμούλης καθησυχαστικός όπως πάντα απάντησε τότε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι η Κυβέρνηση του υποσχέθηκε ότι θα δώσει αυτή την επιχορήγηση.
Επειδή όμως η ΤΡΟΪΚΑ δεν επέτρεπε τις επιχορηγήσεις του Κράτους στους δήμους για εξόφληση χρεών, ο κ. Σταμούλης είπε τότε ότι θα πρέπει να γίνει κατάσχεση από την ΕΥΔΑΠ ώστε να αναγκαστεί η Κυβέρνηση να δώσει το ποσό του χρέους της ΔΕΥΑΜ στο δήμο και αυτός να το αποδώσει στην ΕΥΔΑΠ.
Από τότε πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και από τη μια πλευρά δεν δίδονταν τα χρήματα από την Κυβέρνηση, ενώ από την άλλη πλευρά η κατάσχεση εξακολουθούσε να υφίσταται και ο λογαριασμός να ανεβαίνει.
Επειδή η ΕΥΔΑΠ είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και το Διοικητικό Συμβούλιο λογοδοτεί στους μετόχους, ήταν επόμενο ότι κάποια στιγμή θα ενεργοποιούσε την κατάσχεση.
Η αφορμή δόθηκε με την ανακολουθία του κ. Σταμούλη απέναντι στην κ. Δούρου.
Η κ. Δούρου μέσω του συντρόφου της, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ έδωσε ένα ηχηρό ράπισμα στον κ. Σταμούλη για να μάθει να κρατάει τις υποσχέσεις του.
Η διοίκηση του κ. Σταμούλη χάνει πλέον και το τελευταίο ηθικό πλεονέκτημα, το οποίο διαλαλούσε, ότι δήθεν νοικοκύρεψε το δήμο.
Άλλο ένα τεράστιο ψέμα, το οποίο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος μετά την κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ και πολύ πρόσφατα μετά την παραλαβή των οικονομικών στοιχείων της τετραετίας 9ος 2014 – 9ος 2018 τα οποία ζήτησε με αίτηση του ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Ι. Μαρινάκης.
Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης στις 12/10/2018 με αίτηση του ζήτησε από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το σύνολο των υποχρεώσεων (χρέος) του δήμου Μεγαρέων έναντι τρίτων, συμπεριλαμβανομένων της αναδοχής του χρέους της ΔΕΥΑΜ, των δανείων και των δικαστικών αποφάσεων που κοινοποιήθηκαν στην οικονομική υπηρεσία, από 1/9/2014 έως και 1/9/2018.
Από τα στοιχεία αυτά αποδεικνύεται ότι η διοίκηση Σταμούλη όχι μόνο δεν νοικοκύρεψε το δήμο, αλλά ένα χρέος ύψους 6.000.000 ευρώ σε 4 χρόνια το εκτίναξε στα 21.565 000.000 ευρώ!
Θυμίζουμε ότι το χρέος του δήμου την 1/1/2011, με την ανάληψη των καθηκόντων της δικής μας διοίκησης ήταν στα 21.000.000 ευρώ περίπου.
Παραδόθηκε από εμάς στην διοίκηση του κ. Σταμούλη στα 6.000.000 ευρώ και σήμερα ο κ. Σταμούλης το εκτίναξε εκ νέου στα 21.565000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την 1/9/2014 υπήρχαν ακόμα 3.000.000 ευρώ στο δήμο από την επιχορήγηση των 12.000.000 ευρώ που πήραμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου.
Παρόλα αυτά ενώ υπήρχε το ποσό αυτό, ενώ πήρε άλλα 6.000.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους και ουσιαστικά θα έπρεπε σήμερα το χρέος του δήμου να είχε μηδενιστεί, εντούτοις το χρέος είναι 21.565.000 ευρώ!
Αυτό είναι το νοικοκύρεμα του δήμου επί διοίκησης κ. Σταμούλη!
Άλλος ένας μύθος, άλλη μια παραποίηση της αλήθειας για τα οικονομικά του δήμου κατέρρευσαν.
Η κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Ψεύδη, παραπληροφόρηση και σκευωρίες για την πολιτική επιβίωση.
Στην επιχείρηση αυτή υπάρχουν κι άλλοι συνεργοί, με προεξάρχοντα τον Ορκωτό Λογιστή κ. Γ. Βαρθαλίτη, τον οποίο επέλεξε και εγκατέστησε στο δήμο, το Νομικό πρόσωπο «ΗΡΟΔΩΡΟΣ», τη «ΔΕΜ» και πρόσφατα στις Σχολικές Επιτροπές ο ίδιος ο κ. Σταμούλης.
Πρόσφατα δημοσιεύματα έφεραν στο φως την μεγάλη απάτη της εταιρείας Folli Follie.
Ο Ορκωτός Λογιστής που κατηγορείται ότι ενέκρινε τους πλαστούς ισολογισμούς, έτσι ώστε η εταιρεία να εμφανίζει μεγάλα κέρδη είναι ο κ. Βαρθαλίτης!
Ο στενός συνεργάτης του κ. Σταμούλη ο οποίος επιμελήθηκε όλους τους ισολογισμούς του δήμου από το 2014 και μετά και πήρε την εντολή να κάνει το διαχειριστικό έλεγχο στο δήμο για την τριετία 2011 – 2014 της διοίκησης Μαρινάκη.
Στον κ. Βαρθαλίτη μετά από εισήγηση του οικονομικού Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών επέβαλε τη δέσμευση όλων των λογαριασμών, των θυρίδων, μετοχών κ.λ.π. ως κύριου ύποπτου για την τέλεση βαρύτατων ποινικών αδικημάτων, με τη σύνταξη και έγκριση πλαστών ισολογισμών της εταιρείας Folli Follie, επί σειρά ετών!
Αυτός ο Ορκωτός Λογιστής εξακολουθεί να «εργάζεται» στο δήμο και να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος σε απολαβές για τις «υπηρεσίες» που παρέχει στον κ. Σταμούλη.
Ο κ. Βαρθαλίτης ανέλαβε τελευταία τον έλεγχο των οικονομικών απολογισμών των Σχολικών Επιτροπών. Γιατί άραγε;
Ζούμε μια ζοφερή πραγματικότητα με μια διοίκηση που φορούσε το μανδύα της διαφάνειας για να καλύψει την εικόνα της αδιαφάνειας, που αποκαλύφθηκε πλήρως σήμερα.
Το χρέος που δημιούργησε στο δήμο, το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 21.565.000 ευρώ, η κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ ύψους 10.226.000 ευρώ στους λογαριασμούς του δήμου και η μεθόδευση του στησίματος μιας σκευωρίας με τη συνέργεια ενός Ορκωτού Λογιστή, ο οποίος εμπλέκεται στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της χώρας, καταδεικνύουν τους πραγματικούς σκοπούς του σημερινού Δημάρχου.
Στον αντίποδα όλων αυτών ο κ. Σταμούλης επιχείρησε για άλλη μια φορά να σπιλώσει για να ξεφύγει.
Δεν του έγινε η χάρη. Τα οικονομικά στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα, αφού προέρχονται από τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου.
Για τις ασχήμιες και τις απρέπειες του τον αφήνουμε στην κρίση του λαού.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button