Απάντηση Γιάννας Ρήγα στην επιστολή Μαρινάκη

Κατηγορούμαι για αμετροέπεια επειδή δημοσιοποιείται φωτογραφικό υλικό από εργασίες που λαμβάνουν χώρα σε αθλητικές εγκαταστάσεις της εποπτείας του νομικού προσώπου «Ηρόδωρος».

Δεν κατάλαβα τι ενόχλησε τον κύριο Μαρινάκη, τα δελτία τύπου που ενημερώνουν τους συμπολίτες μας, μέσω των τοπικών ΜΜΕ, οι αναρτήσεις στο Facebook, ή το ότι και η συντήρηση αποτελεί έργο;
Μάλλον δεν το θεωρεί σημαντικό εφόσον επί διοικήσεως του δεν γινόταν. Τον ενοχλεί ότι πράττουμε τα αυτονόητα ενώ ο ίδιος κατασκευάζει και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις δημοσιοποιώντας ερωτήματα ανάξια απαντήσεως.

Η κακεντρεχής και πρόδηλη εμπάθειά σας έρχεται να ενσωματωθεί και να κορυφωθεί με τις ερωτήσεις «κόλαφο»:
Ποιος έκανε αυτό, ποιος έκανε το άλλο;….. Τελικά ποιός είναι αυτός που θέλει να επιδειχθεί;

Δεν πιστεύω πως ποτέ προσπαθήσαμε να ενστερνιστούμε και να οικειοποιηθούμε δικά σας δημιουργήματα. Δεν το επιθυμούμε διόλου. Θα σας απαντήσω όμως αφού προφανώς αναζητάτε επιμόνως την επιβεβαίωση και δεν σέβεστε το ότι τόσο καιρό δεν είχα αναφερθεί αρνητικά για τη διοίκησή σας.

 • Αντικαταστήσατε τον φυσικό χλοοτάπητα στο στάδιο Μεγάρων όμως παραλείψατε να πληρώσετε τον εργολάβο συμπολίτη μας και τελικά έμεινε απλήρωτος γιατί δεν υπήρχε πουθενά η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου.
 • Κατασκευάσατε το κλειστό γυμναστήριο στο 8ο δημοτικό σχολείο αλλά «ξεχάσατε» να το ολοκληρώσετε. Τώρα ψιχαλίζει και εντός της αίθουσας κάθε φορά που βρέχει, στο τσιμεντένιο πάτωμα, ενώ δεν λειτουργούν με ασφάλεια τα συστήματα θέρμανσης – ψύξης, πυρασφάλειας κλπ. Γιατί υπάρχουν ελλείψεις στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις!!! Βλέπετε η προεκλογική σας αγωνία και η προσπάθειά σας να δείξετε ότι κάνατε έργα έστω και την τελευταία στιγμή σας παρέσυρε σε προχειροδουλειές.
 • Όσο για το κλειστό γυμναστήριο «ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΛΤΑΣ», αν εννοείτε συντήρηση τα μουχλιασμένα αποδυτήρια και τη σάπια οροφή που έτρεχε νερό κάθε φορά που έβρεχε! Τότε ναι την έχει κάνει η δική σας διοίκηση. Υπάρχουν και οι σχετικές φωτογραφίες εφόσον μου το ζητήσετε!!!

Η αδιαφορία, η κακοτεχνία, η προχειρότητα υποτιμούν τα παιδιά και τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να αθληθούν!!! Τους άξιζε κάτι καλύτερο όπως και το έλαβαν με τις προσπάθειες που
έχει καταβάλει όλο το προσωπικό του νομικού προσώπου «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» και με την οικονομική συνδρομή του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη!!

Από πού να ξεκινήσω,

 • από τον ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων που αλλάχθηκε μετά από 20 χρόνια?
 • τις μονώσεις σε στέγη και αποδυτήρια του κλ. Αλέκος Σάλτας?
 • τα σώματα ψύξης-θέρμανσης για να αθληθούν αξιοπρεπώς οι ομάδες που έκαναν προπόνηση?
 • τους ηλιακούς θερμοσίφωνες που αντικατέστησαν το τεράστιο σάπιο «ηλεκτρικό» boiler που ανά πάσα στιγμή θα ανατιναζόταν? Αυτά είναι μόνο μερικά.

Μέσα σε 3 ½ χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλά στα οποία θα αναφερθώ αναλυτικά μαζί με τους συνεργάτες μου σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να σας λυθούν όλες οι απορίες και να δουν οι συμπολίτες μας την πραγματικότητα. Το ότι εξοφλήσαμε τα χρέη όλων των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου ύψους 550.000 ευρώ εκ των οποίων οι 300.000 ευρώ έγιναν επί δικής σας διοίκησης είναι μόνο ένα μέρος της δουλειάς που έχει γίνει. Φτάνει μόνο να αναλογιστείτε την οικονομική δυσπραγία και την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Σχετικά με το Δελτίο τύπου που αφορά τη χορηγία του κ. Μαρτίνου σας προτρέπω να το ξαναδιαβάσετε γιατί θα διαπιστώσετε ότι τιμούμε και αναφέρουμε τον χορηγό και την χορηγία. Αγνώμονες δεν ήμασταν, δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε. Ζητάτε να δημοσιοποιήσω τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κατασκευή του στεγάστρου στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ν. Περάμου. Σας διαβεβαιώνω ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Υπάρχει Δωρεάν μελέτη από τον κ. Σκλαβούνο, έγκριση από τις τεχνικές υπηρεσίες, υποβολή του αιτήματος στο Μητρώο δημοσίων συμβάσεων όπου μπορεί ο κάθε προμηθευτής να ενημερωθεί και να μας στείλει οικονομική προσφορά και βεβαίως, ως ορίζεται, επιλέξαμε την πιο οικονομική. Ταυτόχρονα υπάρχουν και επιτροπές παραλαβής του έργου και τέλος, τη δαπάνη έχει εγκρίνει και ο επίτροπος!!! Εκτός κι αν τον αμφισβητείτε και αυτόν. Αν δεν σας καλύπτουν όλα αυτά, σας προσκαλώ να έρθετε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Κλήθηκα να αιτιολογήσω απευθείας αναθέσεις, οι οποίες εκτελούνται αποκλειστικά από ημέτερους, συγγενείς και φίλους της διοίκησης.
Κ. Μαρινάκη οι προμηθευτές είναι οι ίδιοι που βρήκαμε επί διοικήσεώς σας τους κρατήσαμε και φυσικά εξοφλήσαμε όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν επί δικής σας διοικήσεως. Μήπως θα μας κατηγορήσετε και για το ότι διατηρήσαμε και τους ίδιους εκμισθωτές των παιδικών σταθμών και ΚΑΠΗ και εξοφλήσαμε άλλες 80.000 ευρώ για απλήρωτα ενοίκια μόνο επί των ημερών σας; Στη
διάθεσή σας επίσης αντίγραφα από τις απευθείας αναθέσεις των προέδρων της δικής σας διοικήσεως.

Αν, δεν συμφωνούσατε με τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών τότε γιατί οι δικοί σας δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στο ΔΣ του «Ηροδώρου» δεν διαφώνησαν παρά ψήφισαν υπέρ και συγκεκριμένα: η κ. Αδαμαντία Κοροβέση ψήφισε υπέρ σε 384 αποφάσεις και ο κ. Βαρελάς Κλεάνθης ψήφισε υπέρ σε 467 τέτοιες αποφάσεις.

Θα ήθελα επίσης να σας απαντήσω στα «αμείλικτα ερωτήματα» και τις «ευθείες βολές» που «εξαπέλυσαν εναντίον μου», με τις παραιτήσεις τους οι κ.κ. Παπασίδερης και Μαρκεσίνης.

Για να απαντήσω όμως, θα πρέπει όντως να υπάρχουν ερωτήματα. Αν τα βρείτε στα κείμενα των παραιτήσεων τους, παρακαλώ να μου τα επισημάνετε γιατί μάλλον εσείς διαβλέπετε υπόκρυφα
ερωτήματα και μηνύματα. Σας αναφέρω επίσης πως και οι δυο ψήφισαν υπέρ σχεδόν σε όλα τα οικονομικά θέματα του ΔΣ του «Ηροδώρου» σε όσα είχαμε την τιμή να παρίστανται!

Τέλος θέλω να σας υπενθυμίσω κ. Μαρινάκη ποια η παρακαταθήκη των προέδρων της διοίκησής σας στο νομικό πρόσωπο «Ηρόδωρος»:

 • Οι κατασχέσεις από αγορές που έγιναν και δεν πληρώθηκαν ποτέ.
 • Οι αγωγές κατά του «Ηροδώρου» και το απλήρωτο προσωπικό του για 4 και πλέον μήνες.
 • Οι απλήρωτοι προμηθευτές των παιδικών σταθμών που απειλούσαν να σταματήσουν την τροφοδοσία και το χρέος των 550.000 ευρώ !!!
 • Οι μουχλιασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ.
 • Μεγάλη παρακαταθήκη επίσης που ο ένας εκ των δυο Προέδρων που αναφέρατε θα πήγαινε φυλακή γιατί δεν αποδίδατε τις κρατήσεις των ταμείων και το ΙΚΑ ύψους 155.000 ευρώ.

Να σας θυμίσω ότι είχε καταστεί κατηγορούμενος και του παρείχαμε συνήγορο προκειμένου να μην καταδικαστεί για χρέη που απέρρεαν από τη διοίκησή σας τα οποία αν δεν τα είχαμε εξοφλήσει, θα καταδικαζόταν!

Σας ευχαριστούμε, γιατί μας μάθατε, πως δεν πρέπει να πράξουμε…. και σας διαβεβαιώνω πως, τέτοιες παρακαταθήκες δεν σκοπεύω να αντιγράψω ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου διότι μάλλον
αποτελούν παραδείγματα προς αποφυγήν και όχι να κομπάζει κάποιος γι αυτά…

Και, όχι κ. Μαρινάκη δεν θα ήθελα να είμαι στη δύσκολη θέση που φέρατε εσείς ως Δήμαρχος τους πρώην προέδρους του «ΗΡΟΔΩΡΟΥ».

Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι Πρόεδρος σε ένα νομικό πρόσωπο με Δήμαρχο τον κ. Γρηγόρη Σταμούλη, που σέβεται τη δουλειά που γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό του
«ΗΡΟΔΩΡΟΥ», που αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών αυτού του Δήμου και δεν αναλώνεται σε άσκοπα, αβάσιμα και ανυπόστατα δημοσιεύματα για το θεαθήναι.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button