Δ. Μεγαρέων: «Για δεύτερη φορά σπάσαμε το ρεκόρ της μεγαλύτερης ομελέτας που φτιάχτηκε ποτέ στην Ελλάδα»

Δελτίο τύπου της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μεγάρων αναφέρεται στη 14η Μεγάρων Γη και σε όλα διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο τόσο για τη διεξαγωγή της, όσο και για να συντελεστεί. Αναλυτικά:

Στη «14η Μεγάρων Γη» έλαβαν χώρα πολλές και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και θεματικές εκδηλώσεις προσανατολισμένες στα προϊόντα της Μεγαρικής γης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Το γεγονός όμως που αναμφίβολα μονοπώλησε τη «14η Μεγάρων Γη» από πλευράς δημοσιότητας και καινοτομίας με εξαιρετική Πανελλήνια Ραδιοτηλεοπτική Κάλυψη, ήταν για 2η φορά το μαγείρεμα της μεγαλύτερης Ομελέτας που φτιάχτηκε ποτέ στην Ελλάδα, σπάζοντας πάνω από 12.500 αυγά και προβάλλοντας τα Μέγαρα σε όλο τον κόσμο.

Για αυτό το μοναδικό γεγονός για τα Μέγαρα και για όλες τις υπόλοιπες θεματικές εκδηλώσεις, αισθανόμαστε βαθιά την ανάγκη και είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνεισέφεραν στο να πραγματοποιηθεί για μία ακόμα φορά με απόλυτη επιτυχία η «14η Μεγάρων γη»!

Ο Δήμος Μεγαρέων, η ΔΗΚΕΔΗΜΕ και η οργανωτική επιτροπή της 14ης Μεγάρων Γη, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως από καρδιάς, τους παρακάτω εξαίρετους συντελεστές και πρωταγωνιστές, αφανείς και μη, αυτού της μεγάλης έκθεσης:

Το προσωπικό του Δήμου Μεγαρέων και της ΔΗΚΕΔΗΜΕ, οι οποίοι ακούραστα εργάστηκαν για να δημιουργήσουν τις υποδομές για αυτή την επιτυχημένη έκθεση.

Να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο των Μεγάρων, οποίος αγκάλιασε, φιλοξένησε και συμμετείχε σε όλες τις κεντρικές και παράλληλες θεματικές εκδηλώσεις και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίζουμε από το 2009 αυτή την τεράστια έκθεση Μεγάρων γη.

Τα νιάτα των Μεγάρων, τα παιδιά του παιδικού τμήματος του ομίλου λαϊκής παράδοσης «Αλκάθους & Καρία» και την συμμετοχή των παιδιών από το τοπικό τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων , τα οποία ακούραστα, με χαμόγελο και αυτοθυσία και εντός του προβλεπόμενου χρόνου, έσπασαν πάνω 12.500 αυγά για να μπορέσει να γίνει η Ομελέτα πραγματικότητα!

Ευχαριστούμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πτηνοτρόφων Μεγάρων Αgrosyn και όλους τους επιμέρους παραγωγούς για τα πάνω 12.500 φρέσκα αυγά Μεγάρων που ευγενικά μας παραχώρησαν, για την γενικότερη στήριξη και συνεισφορά τους σε αυτό το μεγάλο επίτευγμα.

Να συγχαρούμε τη δεξιοτεχνία, την οργάνωση και την μαεστρία των Σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – Acropolis Chef’s Club of Attica, όπου ειδικά φέτος ήταν υπό την αιγίδα του «CEUCO» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας & Οινολογίας» και ειδικά του Πρόεδρου τους Κου Κωνσταντίνου Μουζάκη, που κατάφεραν για 2η φορά να σπάσουν το περσινό ρεκόρ μας και να μαγειρέψουν με επιτυχία πάνω από 12.500 φρέσκα αυγά Μεγάρων!!

Επίσης, να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον σεφ κο Στέλιο Μαστοράκο, τον παρουσιαστή της ομελέτας όπου παρουσίασε άψογα και με μαεστρία όλο αυτό το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα.

Ευχαριστούμε τη ΝΕΜ (Νεανική Εστία Μεγαρίδος) για την άψογη συνεργασία τόσο για την διοργάνωση, συμμετείχαν για πρώτη φορά πάνω από 200 παιδιά!!, ιδιαίτερα τον τεχνικό διευθυντή της ΝΕΜ Basketball School Φάνη Κορώση για την συνεργασία και τον συντονισμό του τουρνουά καθώς και τους προπονητές της ΝΕΜ Ηλία Μπούρη, Αναστασία Στεντούμη, Τάκη Υφαντή, Αγγελο Γκάτζια και το μέλος της Διοίκησης της ΝΕΜ Τάσο Παπουτσόγλου.

Ευχαριστούμε επίσης – για πρώτη φορά στην Μεγάρων γη – την παρουσία του Ι.ΟΑ.Σ (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς) με την ευγενική Χορηγία της «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ» για την εντυπωσιακή βιωματική εκπαίδευση με τους προσομειωτές πρόσκρουσης, ανατροπής κα που μας πρόσφερε στις «Ημέρες Οδικής Ασφάλειας».

Να ευχαριστήσουμε την άμεση ανταπόκριση και προθυμία του ΠΕΣΥΔΑΠ – ΔΙΚΕΠΑΖ, (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) όπου φιλοξενήσαμε για 1η φορά στα Μέγαρα και του πρόεδρου του Κο Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, για την άψογη συνεργασία, εξοπλισμό, πολύτιμη βοήθεια και εμπειρία τους στις δράσεις Προστασίας & υιοθεσίας Αδέσποτων ζώων Συντροφιάς στην «14η Μεγάρων γη».

Επίσης, ευχαριστούμε τον εθελοντή Κο Μάριο Μωραΐτη για την αμέριστη βοήθεια και συνεργασία στα αδέσποτα του Δήμου Μεγαρέων και στις δράσεις μας καθώς επίσης τον εκπαιδευτή σκύλων Κο Σωτήρη Κοντάκο για την παρουσία του στις δράσεις μας για τις πολύτιμες συμβουλές και την βοήθεια του.

Ευχαριστούμε τα παιδιά του Ομίλου Λαϊκής Παράδοσης «Αλκάθους & Καρία» στο πάτημα των σταφυλιών για την παρασκευή της παραδοσιακής μουσταλευριάς, όπως επίσης ευχαριστούμε και τις κυρίες του Ομίλου Λαϊκής Παράδοσης «Αλκάθους & Καρία» για την πολύτιμη βοήθεια τους στην προετοιμασία των τοπικών παραδοσιακών χορτοφαγικών εδεσμάτων.

Εδώ να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Μεγαρίτη εκλεκτό σεφ μας Κο Γιώργο Σαμούρη τόσο για το γευστικότατο μαγείρεμα των φρέσκων οστρακοειδών πιάτων που μας πρόσφερε όσο και για το μαγείρεμα της παραδοσιακής μουσταλευριάς και των ντόπιων «κουταλιτών».

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την ευγενική παρουσία τους, τους χορευτές με τις εξαιρετικές χορογραφίες , τις πανέμορφες παραδοσιακές φορεσιές και τα φωνητικά τους, καθώς και όλους τους παραδοσιακούς, λαογραφικούς , χορευτικούς συλλόγους και συγκεκριμένα:

Tο Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων, Τον Σύλλογο «Ο χορός της Τράτας», Το “Λαογραφικό συγκρότημα Μεγάρων» , Τον «Όμιλο Λαϊκής παράδοσης “Αλκάθους & Καρία”, «Τον «Χορευτικό όμιλος Μεγάρων», «Τον Χορευτικό όμιλο Νέας Περάμου», «Τον Σύλλογο Περαμίων Κυζικηνών» και το «Φωνητικό σύνολο της Χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων» όπως επίσης ευχαριστούμε για την καταπληκτική μουσική βραδιά την «Ορχήστρα Μεγαρόσημο» και τους εξαιρετικούς μουσικούς της μαζί με τον υπέροχο καλεσμένο τους Κο Κώστα Μήτση.

Nα ευχαριστήσουμε θερμά για την παρουσία του, τον διάσημο Vegan GreenChef Νίκο Γαιτάνο, στην προετοιμασία και τις συνταγές των χορτοφαγικών μενού που μας μαγείρεψε ειδικά για την 14η Μεγάρων γη».

Για μία ακόμα φορά, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους Χορηγούς και Υποστηρικτές όλων των εκδηλώσεων της “14ης Μεγάρων Γη”, για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Ευχαριστούμε τέλος όλα τα τοπικά & Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και ειδικότερα την ΕΡΤ και το 1ο Πρόγραμμα, που ήταν χορηγοί επικοινωνίας, το MEGA CHANNEL, την ΣΤΑ.ΣΥ για την προβολή στις αποβάθρες και στους συρμούς του μετρό και τα ΜΜΜ & ΜΜΕ για την κάλυψη που μας παρείχαν όλο αυτό το διάστημα.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button