Γιάννα Ρήγα: Πρόσβαση στο Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών»

Η πρόεδρος του «Ηρόδωρου» αναφέρεται στο θέμα λειτουργίας και χρήσης του σταδίου

Αρχικά θα αναφερθώ όσο πιο σύντομα μπορώ στο τι προβλέπεται από την νομοθεσία σχετικά με την λειτουργία και χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων και στη συνέχεια, αν έχετε την περιέργεια και το κουράγιο να ακούσετε την πραγματικότητα, θα αναφερθώ στο πρακτικό και καθημερινό κομμάτι της υπόθεσης Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» στην αληθινή γλώσσα που μιλάμε εμείς στον αθλητισμό!

Μέσα στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας του covid-19 που όλοι βιώνουμε, για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία του Σταδίου αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε τον ψηφισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Μεγαρέων ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων Δήμων πχ. Δήμος Αγρινίου, Τρίπολης, Τρικάλων, Λάρισας, Αθηναίων κ.α. (και από όσο γνωρίζω οι Κανονισμοί ψηφίζονται για να εφαρμόζονται!!!)

Συμπληρώνοντας λοιπόν την αίτηση (την οποία θα βρείτε στην είσοδο του Σταδίου), προσκομίζοντας τα νόμιμα δικαιολογητικά (το νομικό πρόσωπο έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τη διαχείριση και τη φύλαξη των προσωπικών δεδομένων των χρηστών) και με την ΕΦΑΠΑΞ καταβολή του ποσού των 5 ευρώ (εφ’ όρου ΖΩΗΣ!) παραλαμβάνετε την ηλεκτρονική κάρτα εισόδου με τις ετήσιες ανανεώσεις Δωρεάν για όλους.

Δωρεάν επίσης είναι η έκδοση και οι ετήσιες ανανεώσεις για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ, άνεργοι, κ.ά.).
Όσον αφορά στην προσκόμιση της ιατρικής βεβαίωσης ικανότητας άθλησης, (γιατί μπορεί για κάποιο λόγο να μην μπορείτε να επισκεφθείτε ιατρό) δεν είναι ο μοναδικός τρόπος απόδειξης της ικανότητάς σας να αθληθείτε. Μπορείτε να πιστοποιήσετε και μόνοι σας την καλή κατάσταση της υγείας σας με την αίτηση την οποία θα υποβάλλετε (η οποία επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης), καθώς έχει ήδη προβλεφθεί για τον παραπάνω λόγο.
Η πολιτεία (και όχι ο Δήμος μας) λόγω της αύξησης των ΑΙΦΝΙΔΙΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ προχώρησε στην επιβολή της Κάρτας Υγείας Αθλητή από το 2018 σε όλα τα αθλήματα και για όλες τις ηλικίες με τον νέο αθλητικό νόμο.

Ας περάσουμε τώρα στην πραγματικές καταστάσεις και στα προβλήματα που καλούμαστε να δώσουμε λύσεις καθημερινά στο Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών και θα αναφερθώ σε μερικές μόνο από αυτές τις καταστάσεις.
Αναρωτιέμαι λοιπόν αν βρίσκετε φυσιολογικές τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο όπως:

– Να εισέρχονται στο στάδιο μικροί αθλητές και αθλήτριες και το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσουν είναι τον γυμνό «κύριο» με το λευκό εσώρουχο να «παίρνει» το ντους του στις κοινόχρηστες εξωτερικές βρύσες στην είσοδο του σταδίου με το λάστιχο του ποτίσματος (γιατί λόγω πρωτοκόλλων covid 19 δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος στα αποδυτήρια) τότε ΝΑΙ έχετε δίκιο για ποιο λόγο να είναι ελεγχόμενη η πρόσβαση!!!!

– Να γυμνάζονται μικροί αθλητές και αθλήτριες με τα αθλητικά τους ρούχα και να έρχονται επιτήδειοι να «παρακολουθούν» χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι είναι και για ποιο σκοπό εισέρχονται σε όλους τους χώρους,

– Να λιποθυμήσει ή ακόμα και να πεθάνει κάποιος στο γήπεδο από αιφνίδιο θάνατο και να μην ξέρουμε ούτε ποιος είναι ούτε ποιον να ειδοποιήσουμε…..,

– Να «παρκάρεις» μπροστά στη πόρτα του σταδίου με το αυτοκίνητο σου και μπροστά να βρίσκονται άλλα 30 μηχανάκια ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να μην μπορεί να εισέλθει το ασθενοφόρο….

– Να «τραβάς» φωτογραφίες και βίντεο με drone πάνω από το Δημόσιο χώρο του σταδίου και να τα «ανεβάζεις» στο Facebook, αλλά όταν τοποθετούμε κάμερες στις εισόδους του σταδίου και στους χώρους που «παραβιάζεις» (σύμφωνα πάντα με το τι ορίζει η νομοθεσία) και τις «καταστρέφεις» να θυμάσαι τότε ότι παραβιάζονται τα προσωπικά σου δεδομένα………

– Να παραβιάζεται η αίθουσα ελευθέρων βαρών μέσα στη νύχτα τοποθετώντας σκάλες, πηδώντας από παράθυρα, από το κλειστό προπονητήριο κλπ γιατί έτσι ήθελαν βρε παιδί μου….. να γυμναστούν!

– Να κόβονται οι περιφράξεις του σταδίου γιατί κάποιοι έτσι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο σε καιρό πανδημίας και με τόσα κρούσματα στο Δήμο μας.

– Να αφήνουν στοιχεία με ονοματεπώνυμο «Γιάννης Αι Γιάννης» και τηλέφωνο 666 666 666 και να εισβάλλουν παρακάμπτοντας το προσωπικό προκαλώντας τους να καλέσουν την αστυνομία για να τους κάνει εξακρίβωση στοιχείων…..

– Να ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μην τρέξουν ή να περπατήσουν στο φυσικό χλοοτάπητα γιατί γίνονται υδραυλικές εργασίες συντήρησης, επισπορά του τάπητα, ή γιατί έχει γίνει ψεκασμός για διάφορα ζωύφια, κλπ. και πρέπει να προστατευθεί και κάποιοι να θέλουν να κάνουν το δικό τους……

Αν ναι τότε έχετε απόλυτο δίκιο οι αρνητές και οι σχολιαστές του Facebook από το σπιτάκι σας!!
Δεν θέλετε όμως να συμβεί στα δικά σας παιδιά τίποτα από τα παραπάνω. Γιατί αν δεν πάρουμε επιτέλους μέτρα πάντα θα φταίει κάποιος άλλος!! Και ποιος θα είναι αυτός? Ο φύλακας του σταδίου βέβαια που «απέτυχε» να επιβλέψει, ο οποίος καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με εκφράσεις όπως:

– «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ»
– «Πως τολμάς να μου ζητάς τα στοιχεία μο!!»
– «Θα πάρω τηλέφωνο το Δήμαρχο και θα δεις»
– «Αυτό εδώ το γήπεδο εγώ το έχτισα»
– «Ποιος ή ποια είσαι εσύ που θα μου πεις τι θα κάνω?»

Όποιος συμπολίτης μας πιστεύει ότι αυτή η ασύδοτη κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί και δεν θα πρέπει να έχουμε το νόμιμο δικαίωμα να διασφαλίσουμε την σωστή και ασφαλή λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου Μεγαρέων Ολυμπιονικών και ότι όλη αυτή η μικρή περιγραφή περιστατικών στα τόσα που συμβαίνουν δίνει μια εικόνα πολιτισμού για το Δήμο Μεγαρέων τότε ΝΑΙ έχετε δίκιο «για ποιο λόγο να είναι ελεγχόμενη η πρόσβαση!!!!»

Πολιτικός καριέρας δεν είμαι και δεν είμαι επίσης ούτε άβουλη ή άτολμη ώστε να λέω σε όλα ναι! Έχω μάθει να σπάω αυγά για να πηγαίνω παρακάτω. Είμαι στο χώρο του αθλητισμού σχεδόν 50 χρόνια και τον έχω σπουδάσει και τον έχω ζήσει στα θρανία και μέσα στα γήπεδα.
Θα συνεχίσω λοιπόν να προσπαθώ κάνοντας το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μας που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν.
Παρόλα αυτά, επειδή το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν τα ξέρει όλα, παρακαλώ πολύ τους συμπολίτες μας να μας στείλουν επωνύμως στα γραφεία του Νομικού Προσώπου τις προτάσεις τους με τις λύσεις που προτείνουν και σας υπόσχομαι ότι θα τις εξετάσουμε ΟΛΕΣ.

Και κάτι τελευταίο, έκανα μια ανάρτηση σε ένα ανώνυμο προφίλ στο Facebook και αναφέρθηκα σε έναν Γιάννη. Μην καρφώνεστε, μου στείλατε 5-6 Γιάννηδες με άσχημο ύφος ότι δεν είστε εσείς!!! Τελικά δεν ήξερα ότι είστε τόσοι πολλοί Γιάννηδες που κρύβεστε πίσω από ανώνυμα και απρόσωπα προφίλ.
Με υπογραφή και ονοματεπώνυμο λοιπόν και με το θάρρος της γνώμης και της άποψης μου.

Γιάννα Ρήγα
Πρόεδρος ΝΠΔΔ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ»
του Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button