Απάντηση Ι. Πολυχρόνη στο Γ. Μπερδελή για την αύξηση των τελών

Αγαπητέ κύριε Μπερδελή,

 

Διαβάζοντας το τελευταίο δελτίο τύπου του συνδυασμού σας, προσπαθώ να αντιληφθώ, όπως και ο μέσος Δημότης, πως μπορούν οι συγκεκριμένες θέσεις (;;;) σας να προσδώσουν ωφέλεια στην πόλη που ζούμε.

 

Πρώτον, θα σας παρακαλούσα να μου εξηγήσετε τι εννοείτε όταν μιλάτε για Δυσώδη Παλαιοκομματισμό όταν εσείς είστε αυτός που επί δεκαετίες «πολιτεύεστε» υπό συγκεκριμένο κομματικό «μανδύα». Επίσης, αν αυτό το ύφος και ήθος των ανακοινώσεων της επικοινωνιακής σας ομάδας (!!!) ήταν απλά ένα ατύχημα, μια ασυνεννοησία και παρεξήγηση, ή σας εκφράζει απόλυτα, οπότε στους όρους καινοτομία, νέα ήθη ή πρακτικές που υιοθετήσατε προεκλογικά, όλοι εμείς που σας παρακολουθούμε τώρα έχουμε το δικαίωμα να προσθέσουμε και τη λέξη ΔΗΘΕΝ.

 

Δεύτερον, σας ενημερώνω πως η δήλωσή σας ότι «δεν επιδιώκετε να σταθείτε στην ΟΥΣΙΑ των πολλών και ενδιαφερόντων θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου» είναι η τρανή απόδειξη της δικής σας παλαιοκομματικής αντίληψης. Άραγε που επιδιώκετε να σταθείτε; Στο υποτιθέμενο ύφος μου; Στην σκηνοθετική επιμέλεια; Ή στην πρόγνωση του καιρού; Κατανοείτε ότι οι Δημότες μας έχουν απαιτήσεις; Καταλαβαίνετε ότι περνούν τις πιο δύσκολες καταστάσεις σε πολλά επίπεδα και απαιτούν σοβαρότητα και ξεκάθαρες θέσεις; Αντιλαμβάνεστε ότι «διψούν» για ώριμη αντιμετώπιση στα σπουδαία ζητήματα και όχι για κουτσομπολιά και καφενειακές προσεγγίσεις εντός του «ιερού χώρου» του Δημοτικού Συμβουλίου;

 

Τρίτον, στο κλείσιμο αυτής της ανακοίνωσης προτρέπετε τους αναγνώστες να παρακολουθήσουν το βίντεο από το διαδικτυακό κανάλι MegaraTV «για να σας δικαιώσουν». Έχοντας τις καλύτερες προθέσεις για να σας «δικαιώσω» και εγώ από τη μεριά μου, ενστερνίστηκα αυτή την προτροπή. Θέλοντας όμως να σταθώ στην ουσία (τουλάχιστον εγώ, γιατί εσείς δηλώσατε ότι δεν θα σταθείτε), παρατήρησα κάποια στιγμιότυπα που θα ήθελα να μοιραστούμε:

 

1.Δημ. Συμβούλιο 12/11, χρονικό σημείο στο βίντεο 1:12

Ζητάτε από τη Διοίκηση σε προσεχές συνέδριο της ΚΕΔΕ «να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την είσπραξη για τους Δήμους διάφορων φόρων (πχ. ΕΝΦΙΑ, ΦΑΠ, ΦΠΑ) έτσι ώστε να αποκτήσουν την οικονομική τους αυτονομία».

Θεωρείτε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να εκφράζει κάτι διαφορετικό από την λαϊκή βούληση και απαίτηση; Όταν όλοι οι Έλληνες και οι ιδιαίτερα (λόγω των τοπικών χαρακτηριστικών των ιδιοκτησιών) πληγέντες συμπολίτες μας, απαιτούν κατάργηση «ληστρικών» φόρων (ΕΝΦΙΑ) και μείωση άλλων (ΦΠΑ), η διοίκηση ενός Δήμου «νομιμοποιείται ηθικά» στο να επιμένει στην διατήρησή τους και στην είσπραξή τους για λογαριασμό της;

 

Με όλο τον σεβασμό κύριε Μπερδελή, αλλά οφείλατε να γνωρίζετε μετά από τόση συμμετοχή στα κοινά και σε διοικήσεις, ότι κοινωνική αναλγησία είναι η περιφρόνηση του λαϊκού «αισθήματος» και ιδιαίτερα όταν αυτό βασίζεται σε δίκαια και εύλογα αιτήματα. Αν τελικά παραχωρηθούν στους Δήμους, θα γίνει επειδή θα το επιθυμεί η Κυβέρνηση για να αντισταθμίσει πιθανή μείωση η εξάλειψη επιχορηγήσεων και φυσικά θα θεωρούνται «λερωμένα λεφτά» και όχι άξονας ανάπτυξης όπως τα θεωρείτε εσείς.

 

2.Δημ. Συμβούλιο 12/11, χρονικό σημείο στο βίντεο 0:29

Κατατίθενται στο προεδρείο και μοιράζονται στους Δημοτικούς Συμβούλους, πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, δύο έγγραφα τα οποία λύνουν όλες τις απορίες για ένα ζήτημα που απασχόλησε περισσότερο από κάθε τι άλλο την τοπική κοινή γνώμη (αυτό της μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου). Η ολιγόλεπτη παρέμβασή σας για άλλη μια φορά δεν «ακούμπησε» στην ουσία του ζητήματος. Αντί αυτού θέσατε θέμα επί της διαδικασίας του Συμβουλίου και επιτεθήκατε αναίτια σε ένα συνάδελφό σας κατηγορώντας τον για την ηλικία του(!!!). Φυσικά ο κος Κοσμόπουλος είναι νέος. Σε καμία περίπτωση όμως άπειρος. Άπειρος και εκτός τόπου και χρόνου είναι αυτός που δεν ενδιαφέρεται και δεν εκφράζει άποψη επί της ουσίας στα ζητήματα που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία και επηρεάζουν σε τόσο μεγάλο βαθμό το μέλλον όλων μας. Εκεί, λοιπόν, ο κος Κοσμόπουλος απέδειξε ότι η εμπειρία είναι σχετική και ανάλογη της ουσίας και όχι υποχρεωτικά της ηλικίας. Αν θέλετε, παραδειγματιστείτε.

 

3.Δημ. Συμβούλιο 12/11, χρονικό σημείο στο βίντεο 2:28

Στο θέμα της για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου μας θέσπισης ολοκληρωμένου Σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών παραδέχεστε – προς τιμήν σας – ότι ως Διοίκηση 8 χρόνια δεν είχατε προσεγγίσει το ζήτημα κατ’ αυτόν τον τρόπο και δεν είχατε καν σχέδιο. Θεωρήσατε κατόπιν σκόπιμο όμως, ότι πρέπει να αντιταχθείτε σε αυτή την προσπάθεια κατηγορώντας την Διοίκηση και προσωπικά τον Δήμαρχο κο Σταμούλη. Για πιο πράγμα άραγε; Τελικά η θέση σας ποια είναι; Θέλετε Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ή όχι;

 

4.Δημ. Συμβούλιο 12/11, χρονικό σημείο στο βίντεο 5:48

Συζητώντας για τον καθορισμό του τέλους φωτισμού και καθαριότητας – το οποίο ήταν και το μοναδικό τέλος που αυξήθηκε και θα φέρει την επιβάρυνση του 1,5 € στο μέσο νοικοκυριό ανά δίμηνο – τοποθετηθήκατε ως εξής (αδιάψευστος μάρτυς το βίντεο, κατά τα λεγόμενά σας πάντα): «Πως μπορώ να υπερψηφίσω εισήγησή σας; Ο επικεφαλής το 2008 κος Σταμούλης είχε κατακρίνει την διοίκηση στην αύξηση που προτείναμε;»

 

Θεωρείτε κύριε Μπερδελή ότι το σύγχρονο νοικοκυριό, που ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα καλύπτεται από τέτοιου είδους τοποθετήσεις; Αξιολογείτε ως μείζονος σημασίας το γεγονός του τι αντιμετώπισης έτυχε από τον σημερινό Δήμαρχο παρόμοιο θέμα προ 6ετίας όταν μάλιστα και τα οικονομικά του Δήμου – σύμφωνα με λεγόμενά σας – ήταν τόσο ανθηρά;

 

Κατανοείτε ότι έχει την απαίτηση ο Δημότης να τον κοιτάμε στα μάτια κάνοντας τοποθετήσεις; Αν διαφωνείτε (το οποίο είναι απολύτως σεβαστό φυσικά), δεν πρέπει να γίνεται με τουλάχιστον υποτυπώδη επιχειρηματολογία και λόγια ουσίας; Η απαξίωση για τους πολιτικούς, δεν συμβαίνει επειδή κάποιοι ψηφίζουν όχι ή ναι για λόγους «εκδίκησης», πολιτικής σκοπιμότητας και προσωπικής προβολής;

 

Κάνοντας αυτό που εσείς προτείνατε (βίντεο του Δημοτικού Συμβουλίου στο MegaraTV), σας αποδεικνύω πως απαράδεκτος, εριστικός, ειρωνικός και κυρίως παλαιοκομματικός είστε εσείς και όχι εγώ. Ακόμα χειρότερα όμως, εριστικός και απαράδεκτος δεν είστε εναντίον μου, αλλά εναντίον των κατοίκων των πόλεών μας, οι οποίοι έχουν την δημοκρατική απαίτηση οι εκπρόσωποί τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου να λένε λόγια ουσίας, επιχειρήματα ορθά και να μην επιδιώκουν την δημιουργία εντυπώσεων και την ενασχόληση με δευτερεύοντα και άνευ σημασίας ζητήματα.

 

Μια εντύπωση που πήγατε να δημιουργήσετε λοιπόν – και εδώ κλείνω με την αποδοχή της πρότασής σας να δούμε το βίντεο – είναι αυτήν στο χρονικό σημείο 1:22 όπου τοποθετήθηκα σε μια συζήτηση οικονομικού περιεχομένου. Εσείς λόγω έλλειψης επιχειρημάτων για άλλη μια φορά, ασχοληθήκατε με δευτερεύοντα ζητήματα και διακρίνατε (;;;) ειρωνεία και έλλειψη σεβασμού. Αντιστρέφω λοιπόν την πρόταση και θα επιθυμούσα να παρακολουθήσετε τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα έτσι ώστε να βγάλετε καλύτερο συμπέρασμα.

 

Με παρρησία σας δηλώνω ότι δεν είχα καμία επιθυμία να συγκρουστώ μαζί σας. Όμως, η πρωτοφανής έλλειψη ψυχραιμίας και σεβασμού που επιδεικνύετε τους τελευταίους μήνες στον πρωτόγνωρο ομολογουμένως για εσάς ρόλο του επικεφαλής και ειδικότερα οι εμμονές προς συγκεκριμένα πρόσωπα (μεταξύ των οποίων και του δικού μου), με αναγκάζουν αν και αρκετά νεότερος, πάντα με σεβασμό, να σας επαναφέρω στην τάξη.

 

Ασχοληθείτε επιτέλους με την ΟΥΣΙΑ.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button