Άγγ. Μακρυγιάννης: «Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο… για τις πόλεις μας»

Άρθρο του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων «Όμορφες Πόλεις», Άγγελου Μακρυγιάννη, έχει ως εξής:

Με την αλλαγή του νέου έτους και περίπου ενάμισι χρόνο πριν τις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές σε κάθε σχεδόν νέο φύλλο τοπικής εφημερίδας βλέπουμε μία καινούργια ανακοίνωση για υποψηφιότητα κυρίως δημάρχου.

Με όλη την ειλικρίνειά μου, πιστεύω όπως και πάντα πίστευα, ότι όσο περισσότεροι ενδιαφέρονται να ηγηθούν στις πόλεις μας, μας δίνουν ένα κλίμα αισιοδοξίας για τον μέλλον. Δυστυχώς κάποιοι από τους ήδη εμπλεκόμενους το βλέπουν με άλλο όχι θετικό μάτι. Πιστεύουν ότι με τους πολλούς αυτοί δεν θα υπάρχουν ή δεν θα κερδίσουν, όπως υπολόγιζαν.

Κύριοι πόσο μίζεροι και πόσο εγωιστές μπορεί να είμαστε που από την μία λέμε, ότι οι νέοι μας είναι μακριά από την πολιτική και από την άλλη να βλέπουμε νέες προσπάθειες ανθρώπων με όραμα και να τις σαμποτάρουμε με κάθε τρόπο. Το ποιος θα είναι ο εκλεκτός δυστυχώς για μας δεν το αποφασίζουμε εμείς αλλά ο Μεγαρικός και Νεοπεραμιώτικος λαός που περιμένει μία σοβαρή και ελπιδοφόρα προσπάθεια να την εμπιστευτεί για να δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα του.

Γι’ αυτό το λόγο σταματήστε μερικοί να κάνετε σαν το μωρό που του πήραν το γλειφιτζούρι από τα χέρια και δείξτε στους πολίτες αυτού του τόπου τη σοβαρότητα που τους αξίζει. Σοβαρότητα αλλά και ελπίδα που έδειξαν όσοι τα κατάφεραν μέχρι σήμερα τουλάχιστον στην αρχή της θητείας τους.

Μην μπαίνει μόνο το προσωπικό συμφέρον πάνω απ’ όλα, αλλά η προσπάθεια να αλλάξουμε πραγματικά σελίδα σ’ αυτόν το τόπο. Δίχως να πουν και για εμάς ,ότι είστε μία από τα ίδια. Ξέρουμε καλά, τουλάχιστον όσοι ασχολούμαστε χρόνια με τα κοινά, ότι το να αλλάξεις μια χρόνια κατάσταση που πλέων γίνεται κατεστημένο είναι πολύ δύσκολο. Γι’ αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια αλλά και πολλούς συμμετέχοντες για να το καταφέρουν.

Θέλει ανθρώπους με όραμα για το μέλλον και να πιστεύουν στο κοινό καλό. Ανθρώπους που ζουν τα προβλήματα και έχουν ρεαλιστικές λύσεις γι’ αυτά. Ανθρώπους που έχουν τριφτεί μέσα στην κοινωνία με έργο και όχι λόγια του αέρα. Ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας, όχι μόνο στις επιτυχίες αλλά αγωνίζονται να δώσουν το καλύτερο για το συνάδελφο ή συμπολίτη μας. Ανθρώπους με ευαισθησία και ανθρωπιά για την φύση, τα ζώα και σίγουρα τον συνάνθρωπο του.

Να δώσουμε την ελπίδα στους νέους μας να μείνουν στο τόπο που γεννήθηκαν και αγάπησαν. Να δείξουμε τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχει αυτός ο τόπος σε κυβέρνηση και επιχειρήσεις ώστε να βάλουμε τις βάσεις για ανάπτυξη και ευημερία. Να απαιτήσουμε έργα και επενδύσεις που τόσο έχουμε ανάγκη. Και όλ’ αυτά ενωμένοι έχοντας τουλάχιστον ένα κοινό εχθρό, τα προβλήματα του δήμου μας και ας είμαστε πολλοί για να λύσουμε από την επόμενη ημέρα των εκλογών!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση.
Άγγελος Μακρυγιάννης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button