Ανεξαρτητοποίηση ζητούν κάτοικοι της Νέας Περάμου

Την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 7 το απόγευμα συνεδρίασε επιτροπή αποτελούμενη από Νεο-Περαμιώτες μέλη του δημοτικού και τοπικού συμβουλίου, τοπικούς φορείς αλλά και δημότες, η οποία μετά από πρόταση του Γεωργίου Νικολάου συγκροτήθηκε με θέμα την διεκδίκηση της ανεξαρτητοποίησης της Νέας Περάμου από το Δήμο Μεγαρέων.

 

Στην συνεδρίαση ειπώθηκε πως η Νέα Πέραμος είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες Μικρασιατικές κοινότητες στη Ελλάδα, ενώ τονίστηκε ότι η κίνηση είναι καθαρά των πολιτών της Νέας Περάμου και όχι πολιτικών παρατάξεων.

 

Οι λόγοι που ωθούν πολίτες και αιρετούς να συμφωνούν με μια τέτοια πρόταση συμπυκνώνονται στην υποβάθμιση που βιώνουν στην περιοχή μετά την ενοποίηση του δήμου με τα Μέγαρα. Χαρακτηριστικά κάποιοι πολίτες δήλωσαν πως επιβαρύνεται η Νέα Πέραμος από την άσχημη κατάσταστη των οικονομικών του Δήμου Μεγαρέων, ενώ θα μπορούσε να είναι ανεξάρτητος και αυτάρκης δήμος.

 

Υπάρχει επίσης και σχετική αναγγελία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ν. Βούτση για μερικές δεκάδες δήμους που θα αυτονομηθούν Διοικητικά, καθώς και δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που έκανε λόγο για κατάργηση του Καλλικράτη.

 

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 7μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Νέας Περάμου θα συνταχθεί ψήφισμα προκειμένου να υπογραφεί από συλλόγους και πολίτες.

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ.: 22960 32550 με τον Θεόδωρο Γεωργαντά, γραμματέα της επιτροπής.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button