Οι «μεσίτες» η ρύπανση και το καλώδιο υψηλής τάσης στην ατζέντα των Ενεργών Πολιτών Νέας Περάμου

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ενεργοί Πολίτες Νέας Περάμου μετά την προγραμματισμένη τους συνάντηση που έγινε εχθές, Κυριακή 25 Ιουλίου, και έχει ως εξής:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συνάντηση (τρίτη στην σειρά), που σκοπό είχε την ανάδειξη κάποιων σοβαρών θεμάτων – προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Νέα Πέραμος και σίγουρα αν δεν κινηθούμε θα τα βρούμε όλα μπροστά μας στο άμεσο μέλλον.

Η σημερινή ατζέντα αφορούσε τρία μεγάλα και σοβαρά θέματα:

– στην περιοχή μας υπάρχουν «μεσίτες» που δραστηριοποιούνται σε πωλήσεις οικοπέδων και κατοικιών. Η ανάπτυξη που θέλουμε να φέρουμε στον τόπο μας, σίγουρα δεν συνάδει με αυτήν που έχουν στο μυαλό τους. Προσδοκούμε ανάπτυξη και όχι υποβάθμιση, προσδοκούμε καλύτερη ποιότητα ζωής και όχι την χειρότερη μορφή αυτής που ορισμένοι συν-κάτοικοι «ονειρεύονται» και όταν διαπιστώσουν πόσο λανθασμένα κινήθηκαν θα είναι πια αργά για όλους μας.

-στην περιοχή μας η δυσοσμία από βαριά βιομηχανία είναι έντονη. Είμαστε περικυκλωμένοι από έντονες και βλαβερές οσμές κατά τις νυχτερινές ώρες. Δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω ανοχή στην περιβαλλοντική μόλυνση που υφίσταται ο τόπος μας και το καρκίνωμα που διασκορπάται αυθαίρετα στον αέρα.

-το καλώδιο υπέρ υψηλής τάσης είναι γεγονός. Περνά από την περιοχή μας και οι ενέργειες που έχουν γίνει από την μεριά του Δήμου είναι να προσφύγει στο ΣτΕ. Η συμβολή του Δήμου για την αλλαγή όδευσης δεν στέφθηκε με επιτυχία και προσωπικά θα ήθελα ενημέρωση στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει στις 29/7 από τον δήμαρχο διότι οι εξελίξεις τρέχουν, με τους Δήμους της Ελευσίνας, Μάνδρας και Ασπροπύργου να έχουν δεχθεί αντισταθμιστικά, με άλλα λόγια την διέλευση του καλωδίου. Πληροφορίες δε αναφέρουν πως ο Δήμος Μεγαρέων τελικά δέχθηκε και έλαβε προσφορά αντισταθμιστικών από τον ΑΔΜΗΕ. Θα θέλαμε στο δημοτικό συμβούλιο η με ένα δελτίο τύπου ο Δήμαρχος να το διαψεύσει! Μπορεί; Προσωπικά νομίζω πως όχι. Αν ήθελε πραγματικά να το παλέψει θα έκανε ασφαλιστικά μέτρα εδώ και καιρό.

Η ατζέντα έκλεισε με την υπόσχεση πως για τα παραπάνω είμαστε διατεθειμένοι να τα αντιμετωπίσουμε εμείς και όχι αυτοί που μας εκπροσωπούν και ανανεώσαμε το ραντεβού μας. Θα υπάρξει ενημέρωση για την επόμενη συνάντηση. Να είμαστε όλοι εκεί, διότι η σημερινή κατάσταση επιβάλλει την ενεργή συμμετοχή μας. Ή αφήνουμε τον τόπο στην τύχη του, ή είμαστε διατεθιμένοι να κάνουμε κάτι για αυτόν!

ΥΓ. Το να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά θέματα που όλους μας επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά, άμεσα η εμμεσα είναι ένα ισχυρό παράδειγμα εθελοντισμού! Εδώ ο εθελοντισμός είναι υποχρεωτικός από την στιγμή που επηρεάζει και θα επηρεάσει γενιές.
Καλή εβδομάδα σε όλους!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button