Αναφορές πολιτών για ανεπάρκεια ωρών μαζικού αθλητισμού στον Δ. Μεγαρέων

Με τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό αναγνωρίζεται το δικαίωμα της άθλησης για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα φύλου, ηλικίας, σωματικής διάπλασης, μόρφωσης, οικονομικής ισχύος και σωματικής ακεραιότητας. Έτσι και στον Δήμο Μεγαρέων υπάρχουν οι προκαθορισμένοι και προβλεπόμενοι χώροι για να ασκείται αυτό το δικαίωμα από όλους τους πολίτες.

Το τελευταίο διάστημα, και μετά την έκδοση του φετινού προγράμματος χρήσης των αθλητικών χώρων του Δήμου από οργανωμένα σωματεία και πολίτες, το megaratv δέχθηκε αναφορές πολιτών στις οποίες επισημαίνεται ότι οι ώρες που διατίθενται οι χώροι για μαζικό αθλητισμό – τουλάχιστον στην πόλη των Μεγάρων – είναι λιγοστές και σε ακατάλληλο χρονικό σημείο της ημέρας. (πρώτες μεσημεριανές ώρες).

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Τώρα» και υποψήφιος δήμαρχος Μεγαρέων, Παναγιώτης Μαργέτης, θέτοντάς το προ ημερησίας διατάξεως στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων (12/10). Αφού παραδέχθηκε την ανάγκη των οργανωμένων αθλητικών σωματείων να λαμβάνουν τον κύριο όγκο των ωρών των αθλητικών χώρων του Δήμου πρότεινε την ενεργοποίηση του χώρου του 1ου γυμνασίου Μεγάρων κατά τις ώρες λειτουργίας του Δημόσιου ΙΕΚ Μεγάρων. «Πάντως 13:30 με 14:30 είναι αρκετά απίθανο να αθληθεί κανείς. Πιθανότερη ώρα είναι 22:00 με 23:00», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, απαντώντας στον κ. Μαργέτη – και μάλλον εκτός μικρόφωνου – πρότεινε να κάνουν μια πρόταση για αλλαγές στο πρόγραμμα και αν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθεί.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button