Συμμετοχή δήμου σε πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών

Ο Δήμος Μεγαρέων ανακοινώνει την  έναρξη της διαδικασίας ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών σε συνεργασία με το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σύστημα.

Οι πολίτες του δήμου μας πρέπει να κατανοήσουν πλήρως τη σπουδαιότητα του προγράμματος και να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών, γιατί έτσι προστατεύεται το περιβάλλον από τις πολύ βλαβερές ουσίες που βρίσκονται μέχρι σήμερα ανεξέλεγκτες παντού, ενώ ακόμη  εξοικονομούνται πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων, που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μας στη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο. Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές αποτελούνται από υλικά και εξαρτήματα που περιέχουν ποσότητες τοξικών ουσιών οι οποίες επιβαρύνουν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την υγεία μας.

Οι δημότες που έχουν κάποια ηλεκτρονική συσκευή καλούνται να τη μεταφέρουν στο ειδικό κοντέινερ που έχει τοποθετηθεί στο  εργοτάξιο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Μεγαρέων, για να ανακυκλωθούν με σωστό και ασφαλή τρόπο. Οι δημότες μπορούν να τις μεταφέρουν από  τις 8 έως τις 12 το μεσημέρι, στο εργοτάξιο για ανακύκλωση ή να επικοινωνούν με τον τομέα Καθαριότητας στο τηλέφωνο 2296082375.

Επίσης, έχει τοποθετηθεί ένας μεγάλος κάδος υποδοχής ηλεκτρικών συσκευών στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας της Νέας Περάμου. Τέλος, κάδοι υποδοχής λαμπτήρων και μικρών ηλεκτρικών συσκευών θα τοποθετηθούν στα κάτωθι σημεία:

• Στη δυτική είσοδο του Δημαρχείου

Στην είσοδο της πολεοδομίας Μεγάρων

Εντός του κτιρίου που στεγάζεται η ΔΗΚΕΔΗΜΕ

Εντός του Δημαρχιακού καταστήματος της Νέας Περάμου

• Στη βιβλιοθήκη της Νέας  Περάμου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button