Ανάπλαση 5 παιδικών χαρών κατασκευή μιας καινούργιας

Τελείωσαν οι τυπικές διαδικασίες και ξεκίνησε η ανάπλαση πέντε παιδικών χαρών και η κατασκευή μιας νέας όπως είχε ανακοινωθεί κατά τα τέλη Ιουλίου.

Το έργο, δαπάνης 443 χιλιάδων ευρώ, πραγματοποιείται από πόρους του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση» του Πράσινου Ταμείου.

Οι παιδικές χαρές πρόκειται να ανακαινισθούν πλήρως. Η ανάπλαση περιλαμβάνει την απαραίτητη αλλαγή των παιχνιδιών ώστε να εναρμονιστούν με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες πιστοποίησης, την αλλαγή του δαπέδου για να προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στα παιδιά, την ενίσχυση του φωτισμού, βελτίωση της περίφραξης όπου χρειάζεται, βελτίωση των υποδομών όπως παγκάκια και φύτευση πρασίνου.

 

Η στατηγική της Διοίκησης να εντάσσει έργα σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα συνεχίζει να αποδίδει αποτελέσματα.

Στην περίοδο της κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας ο Δήμος είναι σε θέση να εκμεταλλεύεται τα διαθέσιμα εργαλεία ανάπτυξης και να παράγει έργο χωρίς να επιβαρύνεται έστω και κατά ένα ευρώ ο προϋπολογισμός.

 

Το έργο ανάπλασης των παιδικών χαρών αποτελεί μια ακόμα επιτυχία της Διοίκησης αφού αφενός δίδεται διέξοδος αναψυχής σε γονείς και παιδιά, αφετέρου γίνεται παρέμβαση σε χώρους και αντικείμενα τα οποία έχουν σχέση με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και την ασφάλεια των παιδιών.

Το όφελος του έργου είναι διπλό. Από την μια άποψη οι υπάρχουσες παιδικές χαρές αναβαθμίζονται με πιστοποιημένα υλικά. Από την άλλη άποψη τα παλαιά όργανα θα επισκευασθούν από τα συνεργεία του Δήμου και θα τοποθετηθούν σε οργανωμένους χώρους εκτός σχεδίου πόλης όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ένταξής των σε προγράμματα χρηματοδότησης.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαρινάκης ο οποίος σταδιακά βλέπει τις προσπάθειες τις οποίες έχει καταβάλλει αυτός και οι συνεργάτες του να φέρνουν αποτελέσματα και να αποδίδουν τα οφέλη του στην κοινωνία

Παρόμοια άρθρα

Back to top button