Αναχωρεί για την Κίνα σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης και ο Αντιδήμαρχος Νέας Περάμου κ. Ελευθέριος Κοσμόπουλος ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναχωρούν την Τετάρτη 10 Μαΐου για το Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Κίνας όπου θα παραμείνουν για πέντε ημέρες συμμετέχοντας κι εκπροσωπώντας το Δήμο Μεγαρέων στο 2ο Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης για το ταξίδι αυτό ανέφερε τα εξής:

«Είναι γνωστό ότι στις 28 Μαρτίου και στις 20 Μαΐου του 2016,  συνυπογράφτηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας για τους Δήμους της Νοτίου (συμπεριλαμβανομένου του Δήμου μας) και της Βορείου Ελλάδος αντίστοιχα, με το οποίο δηλώθηκε η επιθυμία τους να συμβαδίσουνε στην πορεία διαμόρφωσης ενός πλαισίου πολυεπίπεδης πολιτιστικής συνεργασίας υπό την επωνυμία «Αμφικτιονία αρχαίων ελληνικών πόλεων».

Στην «Αμφικτυονία» έχουν προσχωρήσει οι Δήμοι της χώρας, που έχουν επισκέψιμους Μουσειακούς ή Αρχαιολογικούς χώρους με πλούσια ιστορία, βασική δε επιδίωξη της είναι η  βέλτιστη οργάνωση του ελληνικού πολιτισμού σε τοπικό επίπεδο και η σωστή διαχείριση των θεμάτων του, όπως η προστασία, η διεκδίκηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ στους στόχους της περιλαμβάνεται και η διεκδίκηση της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

Μέρος των διεθνών σχέσεων της «Αμφικτυονίας» αποτελεί και η σύσφιξη των Ελληνοκινεζικών  σχέσεων, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε το 1ου Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών πόλεων, στις 11 Νοεμβρίου 2016, στο Ζάππειο Μέγαρο, όπου επετεύχθη η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, σχηματίζοντας συνεργίες και προωθώντας την κοινή ανάπτυξη.

Παράλληλα ανακοινώθηκε, η διοργάνωση ενός συνεδρίου κάθε χρόνο, μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών πόλεων, προκειμένου να συζητούνται σημαντικά μέτρα συνεργασίας, να διευκολύνεται η ευθυγράμμιση διαφορετικών στρατηγικών ανάπτυξης και η βαθύτερη συνεργασία, προκειμένου να επιτευχθεί κοινή ανάπτυξη.

Η συνεργασία απέδωσε ήδη καρπούς, ενώ στη σημερινή πραγματικότητα, η ανάγκη για την ενίσχυση της επικοινωνίας και την εδραίωση συνεργιών ανάμεσα στους Ο.Τ.Α των δυο χωρών θεωρείται επιτακτική. Έτσι λοιπόν, διοργανώνεται το 2ο  Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στις13 Μαΐου 2017, σε συνεργασία με την Ένωση Φιλίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με Ξένες Χώρες (CPAFFC) και την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

Είναι ακόμη μία ευκαιρία προβολής του Δήμου μας, της ιστορίας μας, της Λαογραφίας μας, των παραδόσεών μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς και ασφαλώς η συμμετοχή μας σε αυτό το Συνέδριο εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσης στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της αναζήτησης συνεργιών και πολλαπλών ανταλλαγών και της ανάπτυξης  εμπορικών σχέσεων που σε κάθε περίπτωση θα είναι ωφέλιμες για το Δήμο μας.»

Ο Δήμαρχος κ. Σταμούλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κοσμόπουλος θα επιστρέψουν την Δευτέρα 15 Μαΐου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button